BLOG

Színes lencse: divat vagy praktikus szemvédelem?

Olykor még ma is tévhitek övezik a napszemüvegeket. Ugyanis sokan gondolják azt, hogy ezek a kiegészítők pusztán a divatot szolgálják. Ha Ön rendszeres olvasónk, egészen biztosan tudja, hogy egy minőségi és eredeti márkás modell ennél sokkal többet ad szemének, hiszen számos károsodástól megóvhatja látását.

De mi a helyzet a színes lencsékkel? Vajon van-e hasznuk és milyen hatást gyakorolnak a szemre?

Ezért vizsgáltassa meg szemét időről időre

A szemvizsgálatok rendszeresítése nem csak azok számára fontos, akik dioptriás szemüveget viselnek, habár nekik hatványozottan oda kell figyelni látásukra. Ám egy-egy szemészeti vizsgálat sok mindenben a segítségére lehet, még akkor is, ha úgy érzi tökéletesen lát. Hiszen, mire észrevenné a hétköznapok során a problémát, már egészen sokat romlott szeme.

Írásunkban megmutatjuk, miért érdemes szemészhez mennie évente legalább egyszer.

2022.09.14 07:59
Webszemüveg
Ősszel is stílusosan: napszemüveggel

Amennyiben eddig kételkedett volna abban, hogy egy napszemüveg ősszel - és télen is - hasznos lehet, engedje meg, hogy ebben a cikkben eloszlassuk kétségeit. Ugyanis a hűvösebb időkben igazán divatos kiegészítővé válhat a napszemüvege, ha jól választja ki. Emellett pedig teljes természetességgel védi a szemét a káros UV-sugárzástól és az időjárási viszontagságoktól.

2022.09.07 08:13
Webszemüveg
Mozgással is tehet szeme egészségéért


Egyre több szó esik arról manapság, hogy a mozgásnak, sportnak, vagy éppen egy kellemes sétának, milyen pozitív hatásai vannak a testre, mentális állapotra és az egész életre. Ám azt talán nem is sejti, hogy még szeme egészségéért is tehet akár már napi negyedóra gyaloglással vagy sétával. Ezért megéri egy kis edzést beiktatni a hétköznapokba.

Tényleg polarizált a lencse? - Így ellenőrizheti egyszerűen


A polarizált lencsés napszemüvegek hasznáról már sokszor szót ejtettünk, így erről most csak néhány gondolatot osztunk meg. Azonban kitérünk arra, hogyan ellenőrizheti egyszerűen, hogy kedvenc modelljének lencséje polarizált-e. Mivel napszemüveg választás esetén ez kifejezetten fontos pont, érdemes elolvasnia írásunkat.

2022.08.24 08:00
Webszemüveg
Így válasszon napszemüveget futáshoz

A futás sokak számára nem pusztán egy mozgásforma, hanem maga a tökéletes kikapcsolódás és életöröm. Ezért, ha szívesen fut szabadtéren, és nem akarja, hogy bármi is megzavarja a komfortérzetét és örömét, érdemes beszereznie egy minőségi napszemüveget futáshoz. Habár a választás nem könnyű, egy márkás darabért egészen biztosan hálás lesz majd szeme.

Írásunk segítséget igyekszik nyújtani abban, hogyan válasszon napszemüveget futáshoz vagy más sporthoz.

2022.08.17 10:34
Webszemüveg
Ezért viseljen gyakrabban napszemüveget

Ha Ön is rutinos napszemüveghaszhnáló egészen biztosan tapasztalta már, hogy egy minőségi napszemüveg előnyére válik a mindennapok során. Amennyiben szeretne többet megtudni arról, miért érdemes eredeti és márkás modellt hordani, olvassa el írásunkat. Hiszen igyekszünk érveket felsorakoztatni emellett.

2022.08.10 17:11
Webszemüveg
Koronázza meg öltözékét napszemüveggel

Ahogy azt már többször is említettük blogposztjainkban, napszemüveget nem csak akkor lehet, és kell is viselni, amikor süt a nap. Hiszen UV-sugárzás mindig van és az időjárás elemei is közbeszólnak. Ám egy minőségi napszemüveg ezen túl is rendelkezik számos pozitív hatással. Például megkoronázza öltözékét.

Írásunkban megmutatjuk, hogyan. Valamint kitérünk arra is, miért vált igazán trendivé mára a napszemüveghasználat.

Nem is gondolta volna: minden, amit érdemes tudnia az Oakley márkáról

Mostani cikkünkben az Oakley márkát, a világ egyik legsikeresebb és legkedveltebb napszemüveggyártóját mutatjuk be, melynek modelljei híres sportolók, színészek, filmsztárok, de a minőséget és az eleganciát kedvelő hétköznapi emberek kiegészítői között is megtalálhatók.

2022.07.27 07:16
Webszemüveg
Tippek szemfáradtság ellen

A szemfáradtság szinte kivétel nélkül mindenkit érint manapság, hiszen a laptopok, képernyők okostelefonok világát éljük. Ezek pedig rendkívüli módon igénybe veszik a látást. De szerencsére létezik néhány praktika, amit bevethetünk szemfáradtság, fáradt szem érzés esetén.

2022.07.20 08:06
Webszemüveg
Ilyen napszemüveg illik arcformájához

Ízlésének megfelelő napszemüveget nem mindig egyszerű választani. Hiszen amellett, hogy divatos és minőségi modellt érdemes beszerezni, jó ha kedvenc kiegészítője még egy fontos kritériumnak megfelel: illik arcának formájához. Ugyanis enélkül hiába stílusos a szemüveg, nem biztos, hogy előnyösen áll majd Önnek.

3+1 dolog, amit mindenképpen elárul egy napszemüveg a viselőjéről

Biztosan Ön is hallott már "Mutasd, mit viselsz, és megmondom, ki vagy"-típusú programokról, műsorokról, netán könyvekről. Bár első pillantásra kissé hatásvadásznak tűnhetnek ezek a megközelítések, ha jobban belegondol, belátja, hogy van bennük némi relevancia. Hiszen sokszor kinézete, öltözéke és az általa is közvetített kisugárzása felelős az első benyomásért.

Pénztárcabarát modellek, amik között biztosan megtalálja az Önnek való napszemüveget

Manapság napszemüveg vásárlás esetén a minőség és a divat mellett igen fontos szemponttá vált a szemüvegek ára is. Hiszen mindenki szeretné a lehető legjobb ár/érték arányú modellt megvásárolni, hogy ne csak látásának, hanem a pénztárcájának is kedvezzen.

Ezért hasznosak a sportos napszemüvegek hétköznapokra is

A minőségi sportos napszemüvegek kialakítása különösen masszív és modern, hogy intenzív mozgás esetén is kényelmet biztosítsanak viselőjüknek. Így hát, amennyiben mindene a mozgás, egészen biztosan megtalálható kiegészítői között néhány sportos modell. Ha mégsem, akkor érdemes beszereznie akár hétköznapra is.

Polaroid napszemüvegek: polarizált lencsék stílusos keretben

Ha egyedi megjelenésre és 21. századi, modern kortárs dizájnt követő kiegészítőre vágyik, ám mindezek mellett látása teljes körű védelméről sem mondana le, ezt a cikket Önnek írtuk! Hiszen megismerheti a Polaroid napszemüvegeket, amik minden elvárásának megfelelnek divat és védelem terén. Sőt, lehet, hogy még túl is szárnyalják azokat!

A trendi nem elég: ezért viseljen minőségi napszemüveget

Fogyasztói társadalomban élve hajlamosak vagyunk szinte bármit megvenni, ami divatos és megtetszik. Egy bizonyos pontig nincs is ezzel semmi gond, hiszen mindenkinek szíve joga eldönteni, mit vásárol. Viszont, ha a látásáról van szó, ne csak a trendet kövesse, hanem legyen tudatos, és ügyeljen a minőségre is!

2022.06.08 14:35
Webszemüveg
Így válasszon napszemüveget gyermekének

Természetes, hogy szülőként a legjobbat szeretné szeme fényének. Bizonyára ezért vásárol Ön is csinos vagy éppen vagány kiegészítőket, népszerű és fejlesztő játékokat. Ha pedig nyáron kirándulni vagy strandra mennek, egészen biztosan előkerül a baseballsapka, kendő, kalap vagy könnyű ruha és még a naptej is. De mi a helyzet a napszemüveggel?

Az Aviator napszemüveg – az első ember is ebben lépett a Holdra

Írásunkban az Aviator stílusú napszemüveg történetéről olvashat, ami a mai napig a legnépszerűbb formakialakítás a férfiak és a nők körében is. Ha esetleg elsőre nem ugrana be, mi is az Aviator, gondoljon vissza Tom Cruise zseniális alakítására a Top Gun című filmben, és azonnal tudni fogja, melyik modell lesz a cikkünk főszereplője.

A napszemüveg télen is megvédi a szemet az UV sugaraktól

A tél borongós napokat és csökkenő hőmérsékletet hoz magával, de ne hagyja, hogy elfelejtesse magával a biztonságot jelentő UV-biztos lencséket. A napszemüveg viselése hideg időben ugyanolyan fontos, mint a meleg nyári napsugárzás elleni védekezés során. ha nem fontosabb!

Ezért viseljen napszemüveget ősszel is! – 5 tipp a szeme védelmére

A levelek elsárgulnak, az időjárás hűvösebbre fordul, rövidülnek a nappalok, de mindez nem indok arra, hogy eltegye a napszemüvegét a következő nyári szezonra. Ősszel ugyan kevesebb a napsugár és nem hunyorog úgy, mint pár hónapja a vakító fényben, de az őszi fények ártalmasabbak lehetnek a nyári napsugárzásnál.

Látáskárosodást okozhatnak a bóvli napszemüvegek

Bár a legtöbb ruhaüzletben kapható napszemüveg utánzat elképesztően jól néz ki, és roppant csábító a pár ezer forintos áruk, potenciális veszélyforrást jelentenek a látására.

Milyen az ideális napszemüveg autóvezetéshez?

Hogy miért kötelező kiegészítő a polarizált napszemüveg minden autóvezető számára? Nézzük! Csökkenti az útról való fényvisszaverődés mértékét, így az ezzel járó hunyorgást és szemfáradtságot. Az eredmény egy fittebb és élesebb látás, ami növeli a biztonságos vezetést.

2021.08.27 10:00
Webszemüveg
A szem és az agy kapcsolata

A szemeket gyakran a lélek tükrének nevezik. Amit azonban sokan nem tudnak, az az, hogy a szemünk állapota az agyunk egészségére is utalhat. A szemünk és az agyunk szorosan összekapcsolódik, és a szemben bekövetkező változások gyakran jelezhetik az agy betegségeit. Íme az okok.

Az életkorral összefüggő normális látásromlás - okok, tippek, praktikák

Hérakleitosz, egy híres görög filozófus egyszer azt mondta: „Az egyetlen állandó az életben a változás.” Ez az állítás túlságosan igaznak tűnik az öregedéssel kapcsolatban. Testünk sok változáson megy keresztül, ahogy öregszünk. A leggyakoribb változások egyike a látás romlása, de nem mindegy, hogyan és milyen mértékben. Az életkorral bekövetkező változás „normálisnak” tekinthető.

Így szúrja ki a CARRERA napszemüveg hamisítványt

A Carrera jelenleg a világ egyik legjobb és legnépszerűbb szemüvegmárkája. Bár a márka története már az 1950-es években elkezdődött, csak az az 1970-es és 80-as években vált népszerűvé a felhasználók milliói körében. A Carrera márkájú napszemüveg nevét az elsőként 1956-ban megrendezett La Carrera Pan-American nevű transz latin-amerikai autóversenyről kapta, amin a világ legbefolyásosabb emberei vesznek részt.

Vegye fel a harcot napszemüveggel a pollenallergia ellen

A pollenallergia miatt vörös és duzzadt a szeme? Sajnos nincs ezzel egyedül. Emberek milliói küzdenek a pollenek okozta allergiás kötőhártya-gyulladással. Egy hideg borogatás némiképp javíthat a szemen indulás előtt, de a hosszú távú megkönnyebbüléshez érdemes ismernie a kiváltó okokat, és kell egy terv, amivel felveheti a harcot a pollenekkel szemben.

2021.07.16 09:00
Webszemüveg
A reggeli homályos látás 10 oka

Sok embernél előfordul, hogy az egyik vagy mindkét szemével homályosabban lát felébredést követően. Ez azonban egy arcmosás és szemdörzsölés után gyorsan el is múlik. Mondhatni, hogy ez egy természetes dolog. De egyeseknél a reggeli rutin sem segít. Ha már a korai órákban sem éles a látása, íme a reggeli homályos látás 10 oka, amire érdemes gyanakodni.

2021.07.02 07:00
Webszemüveg
Homályos látás: okok, kezelés, megelőzés

A tiszta és éles látás segít eligazodni a világban a közlekedési táblák észlelésétől kezdve egészen addig, hogy ne menjen neki mindennek az otthonában, vagy hogy jól lássa a monitoron a betűket és nyugalomban végezhesse a munkáját. A homályos látás olyan, mintha egy szűrőt tennének a szemünk elé és emiatt nem vagyunk képesek a saját életünket irányítani. Írásunkban körbejárjuk a homályos látás lehetséges okait, a kezelését és a megelőzését.

11 módszer a makulátlan látásért – A jó látás titka

A jó látás segít jól teljesíteni otthon, a munkahelyen, sportolás közben vagy akár a volán mögött. Ezért fontos néhány egyszerű lépést megtenni annak biztosítása érdekében, hogy a lehető legjobban megőrizze a látását. A rendszeres szemvizsgálat az egyik legmegbízhatóbb elővigyázatossági módszer, de emellett számos könnyen kivitelezhető technikával napi szinten tehet a jó látásért.

Hogyan válasszon napszemüveget, ha cukorbeteg? – Diabéteszes retinopátia

Ha ön cukorbeteg, a kiváló minőségű napszemüveg szinte ugyanolyan elengedhetetlen eszköz az egészsége védelmében, mint a vércukorszint mérő.

Ez túlzásnak tűnhet, de igaz. A kontrollálatlan cukorbetegség jelenti ugyanis az egyik legnagyobb veszélyt a látásra a 65 év alatti emberek számára, ami olyan problémákhoz vezet, mint a szürkehályog, a duzzanat (diabéteszes makulaödéma) és a diabéteszes retinopátia kialakulása.

Útmutató vízi sportoláshoz ideális napszemüveg vásárlásához

A megfelelő vízi sportoláshoz szükséges napszemüveg kiválasztása nem kis kihívással jár. Ahhoz, hogy értelme legyen viselni, találnia kell egy olyan modellt, ami egyszerre illik az arcformádhoz, miközben biztosítja számodra a megfelelő védelmet és még kényelmes is. Cikkünkben most egy hasznos útmutatót szeretnénk nyújtani, hogy milyen szempontokat vegyen figyelembe, amikor a kedvenc vízi sportjához ideális napszemüveget keresi.

2014.02.20 21:27
Webszemüveg
UV szűrős e a napszemüveg?

Az UV szűrő nélküli napszemüveg nagyobb kárt okoz, mint a napszemüveg mellőzése.

Lássuk, miért!

2014.02.22 22:46
Webszemüveg
Mi a polarizáció?

Transzverzális hullámoknál meghatározott rezgési síkú hullámok kiválasztása. Pl. a fénysugárban haladó hullámcsomagok (fotonok) rezgési síkja különböző. Ha ez a fénysugár síktükörre esik, akkor a visszavert sugárban már csak olyan fényhullámok lesznek, amelyek rezgési síkja párhuzamos vagy csaknem párhuzamos a tükör síkjával.

Ha újabb síktükröt helyezünk a visszavert sugár útjába, és forgatjuk ezt a tükröt a rá beeső sugár, mint tengely körül, akkor azt tapasztaljuk, hogy a forgatás szögével 90°-onként periódikusan változik a második visszavert fénysugár erőssége. Ennek az oka, hogy a második tükör olyan helyzetében veri vissza jól a rá beeső (már azonos rezgési síkú) fényhullámokat, amikor a tükör síkja párhuzamos a fényhullámok rezgési síkjával.

argep.hu