BLOG

2023.09.22 07:30
Webszemüveg
Ozzie napszemüvegek sportoláshoz

Az aktív életmód és a sportolás során elengedhetetlen a megfelelő felszerelés kiválasztása. Ez nem csak a ruházatra és a cipőre vonatkozik, hanem a szemünk védelmére is. Sokan hajlamosak alábecsülni egy jó minőségű napszemüveg fontosságát a sporttevékenység közben, de az Ozzie márkával most ismét megmutatjuk, hogy miért is érdemes ezt a döntést jól megfontolni.

 Miért érdemes ősszel is polarizált lencsével ellátott napszemüveget viselni?

Az emberek többsége azt gondolja, hogy a napszemüveg csak a nyári hónapok kiegészítője. Az igazság az, hogy az őszi napfény és visszaverődések ugyanolyan károsak lehetnek a szemünknek, mint a nyáriak. Ebben a cikkben elmagyarázzuk, miért érdemes ősszel is polarizált lencsével ellátott napszemüveget hordani. Tartson velünk Ön is!

Viseljen minőségi napszemüveget!

A napszemüveg, mely sokak számára a nyár egyik elmaradhatatlan kiegészítője, többet jelent, mint egy egyszerű divateszköz. Ahogy a neve is utal rá, a napszemüveg elsősorban védelmet nyújt a szem számára a nap káros sugaraival szemben. De mikor érdemes pontosan napszemüveget viselni? A válasz talán meglepőbb, mint gondolnánk.

Levi's Napszemüvegek: A stílus és minőség tökéletes kombinációja

Az ember élete során sokféle kiegészítőn keresztül próbálja meg kifejezni önmagát. Akár egy karkötő, egy cipő, vagy egy táska, mind hozzájárulnak a különleges és egyedi stílusunkhoz. De van egy kiegészítő, amely nem csak a divat és a stílus kifejeződése, hanem szükséges is: a napszemüveg. És miért is választana mást, ha van egy márkája, amely már generációk óta áll a minőség és az eredetiség mellé? Igen, a Levi's napszemüvegekről beszélünk.

Tartson velünk és tudjon meg többet a márkáról!

Ezért érdemes napszemüveget viselni vezetés során is

Vezetés közben az egyik legfontosabb feladatunk, hogy az úton és környezetünkben lévő minden elemre odafigyeljünk. Egy pillanatnyi elterelődött figyelem vagy egy rosszul látott tárgy, és máris veszélyes helyzetbe kerülhetünk. Sokan nem tudják, de a napszemüveg nem csak divatos kiegészítője a ruhatárunknak, hanem elengedhetetlen társ a vezetés során is.

Mutatjuk, miért érdemes megfontolnia, hogy vezetés közben is viselje!

A Hugo Boss napszemüvegek varázsa

A divat világában rengeteg ikonikus márkanév létezik, amelyek között a Hugo Boss kiemelkedik, különösen a napszemüvegek területén. Az elmúlt évtizedek során a márka számos kollekciót mutatott be, melyek nemcsak a divat iránti szenvedélyt tükrözték, hanem azt is, hogy a cég mennyire elkötelezett az innováció és a minőség mellett.

Tartson velünk és ismerje meg a márkát!

Így függ össze a napszemüveghasználat és a látásvédelem

A napsütéses napok egyik nélkülözhetetlen kelléke a napszemüveg. Sokan csak divatos kiegészítőként tekintenek rá, és választásnál csupán a forma és a szín alapján döntenek. Pedig a napszemüveg sokkal többet jelent: ez egy esszenciális eszközünk a látásunk védelmében. De miért is olyan fontos ez, és miért kell odafigyelni a kiválasztott napszemüvegre? Mutatjuk a részleteket, hogy a legközelebbi napszemüvegvásárlásnál már Ön is tudatosan dönthessen!

2023.08.04 07:30
Webszemüveg
Ismerje meg a Polar Glare napszemüvegeket!

Gondoljon bele egy pillanatra: mennyire fontos szerepet játszanak napszemüvegeink az életünkben? Nem csak a napfény és az erős fényhatások ellen védenek, hanem kiemelik stílusunkat is, életünk egyik nélkülözhetetlen kiegészítőjévé válnak. Ebben a cikkben a Polar Glare napszemüvegekről szeretnénk érdekességeket megosztani, amelyek újraértelmezik ezt a nélkülözhetetlen kiegészítőt, és új szintre emelik a stílusos védelmet.

Védje meg gyermeke szemét a napsugaraktól minőségi napszemüveggel

Az emberi szem védelme létfontosságú. A látásunk az egyik legfontosabb érzékünk, amely lehetővé teszi, hogy megértsük a körülöttünk lévő világot. A gyerekek szemét is olyan gondosan kell védenünk, mint a felnőttekét, ha nem még jobban. Tudjon meg hasznos információkat arról, hogyan óvja csemetéje látását napszemüveggel.

Minden, amit érdemes tudni az AbOriginal napszemüvegekről

Az Aboriginal napszemüvegek egyértelműen figyelemre méltó stílust, minőséget és kényelmet képviselnek.Ezek a napszemüvegek azok számára készültek, akik a mindennapi életükben kiváló minőséget keresnek és értékelik az egyedi stílust. Nézzünk közelebbről néhány fontos szempontot, amit érdemes tudnia az AbOriginal napszemüvegekről.

Így válasszon minőségi napszemüveget vízparti tevékenységekhez

Ahogy a nyári hónapok beköszöntenek, a vízparti tevékenységek egyre inkább előtérbe kerülnek. A hosszú strandnapok, a pihenés a parton, látogatás a tengerhez vagy hazánk kedvelt tavaihoz, vitorlázás vagy akár a horgászat mind aktivitások, melyeknek közös jellemzője, hogy órákig a napon tartózkodunk. A napszemüveg ilyenkor nem csak divatos kiegészítő, de védelmet is nyújt szemünknek az erős napsugárzástól. De hogyan válasszunk minőségi napszemüveget, ami megfelel a vízparti tevékenységeink igényeinek? Lássuk!

Carrera: Páratlan stílus és innováció a férfi napszemüveg piacon

Amikor napszemüvegről van szó, a Carrera márka rögtön az elsők között juthat eszébe. Mert 1956 óta a Carrera élen jár a szemüvegiparban, mindig is a legmagasabb minőségi színvonalat képviselte. De talán legismertebb a márkát a férfiak között oly népszerűvé tevő, férfi napszemüveg kollekciójáról. Íme, egy mélyebb betekintés a Carrera márkába és a férfi napszemüveg modelljeibe, amelyeket a márka kínál.

Tatson Ön is velünk, ha szereti a Carrera-stílust, vagy szeretné közelebbről megismerni!

Ezért élvezzen előnyt a minőség napszemüvegválasztásnál

Napjainkban a napszemüveg nem csupán egy divatos kiegészítő, hanem fontos szerepet tölt be szemünk egészségének védelmében is. A napszemüvegek választéka széles, a formák és színek tárháza végtelen, és az árak is rendkívül eltérőek lehetnek. Azonban fontos megérteni, hogy a napszemüvegválasztásnál a minőség mennyire lényeges. Ebben a cikkben arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy miért érdemes minőségi napszemüveget választani.

2023.06.23 07:30
Webszemüveg
A tökéletes napszemüveg nyaraláshoz

A nyár beköszöntével nemcsak a strandon és a medencénél töltött idő növekszik, hanem a napsugarak ereje is. A szem védelme ilyenkor kiemelten fontos, és egy jó napszemüveg elengedhetetlen kelléke a nyaralásnak. A választás azonban nem mindig könnyű, hiszen az esztétikum mellett a minőségre is figyelnünk kell. Ebben a cikkben bemutatjuk Önnek, milyen szempontokat érdemes figyelembe venni, és kiemelten fogunk foglalkozni két elismert márkával, a Ray-Ban-nel és a Carrerával.

Dorko napszemüvegek: A stílus és minőség találkozása

Nyaralás a tengerparton, városnézés a hangulatos utcákon, vagy egyszerűen csak egy laza hétvége a városban - mindegyikhez elengedhetetlen kellék egy minőségi napszemüveg. A Dorko, egy felívelő hazai márka, mindennek megadja az alaphangot és stílust. Most bemutatjuk, miért érdemes odafigyelni erre a márkára, amely igazán felfrissíti a napszemüveg-világ trendjeit.

Fedezze fel velünk a Dorko napszemüvegeket Ön is!

 Egy csepp napfény stílusos keretben: A Tommy Hilfiger napszemüvegek varázsa

A nyár a szabadság és az önkifejezés ideje, és milyen jobb módja lenne ennek, mint egy páratlan stílusú napszemüveg? Tartson velünk, és tudjon meg többet a Tommy Hilfiger napszemüvegekről, amelyek tökéletes ötvözetei az eleganciának és a sportos megjelenésnek.

 A Police napszemüvegek stílusos újítása a mindennapokban

Ha egy napszemüvegről beszélünk, ami szemrevaló stílust, eleganciát és kifinomultságot kölcsönöz, akkor a Police napszemüveg márkát mindenképpen meg kell említenünk. A 1983-ban Olaszországban alapított Police márka az évek során a világ egyik vezető nevevé vált a divatos és minőségi napszemüvegek piacán. De mi teszi őket ennyire különlegessé? Tartson velünk, és fedezze fel e modern kiegészítők fantasztikus tulajdonságait!

2023.05.26 07:30
Webszemüveg
Férfi napszemüvegtrendek 2023-ban

Ha rátalált erre a cikkre, bizonyára tudni szeretné, idén milyen napszemüvegekkel hódíthatja meg a hétköznapokat, a divatvilágot vagy a hölgyek szívét. Ezért ebben a bejegyzésben olyan stílusos napszemüvegtrendeket gyűjtöttünk össze, amik bárhol, bármikor megállják a helyüket a magabiztos és divatkedvelő férfiak szettjeinek kiegészítőjeként.

A napszemüvegek olyan kiegészítők, amelyek komoly stílusról és személyiségről tesznek tanúbizonyságot. Ezért nem árt tisztában lennie a legújabb divathullámmal. Tartson velünk, és találja meg tökéletes modelljét!

Női napszemüvegtrendek 2023-ban: stílusos választás hölgyeknek

Habár a napszemüveg ma már nem csupán egy divatos kiegészítő, hanem fontos szerepet tölt be a szem védelmében a káros UV-sugarak ellen, minden viselő számára fontos a stílus is, főként a nők esetében. 2023-ban a női napszemüveg trendek ismét megújulnak, hogy stílusosan és egyedülállóan fejezhesse ki vele személyiségét. Ebben a rövid blogbejegyzésben bemutatjuk a legújabb trendeket, formákat, színeket a hölgyek számára. Készüljön fel a nyárra, és találja meg a tökéletes napszemüveget, amely kiemeli egyéniségét és stílusát!

A napszemüveg rövid, de rendkívül érdekes története

Ha szívesen visel napszemüveget, minden bizonnyal tudja, hogy a védelem és a divat eszközeként rendkívül hasznos szolgálatot tesz az Ön számára kedvenc kiegészítője. De azt vajon gondolta volna, hogy milyen régóta is hordanak az emberek napszemüveget, és milyen szerepet töltött be régen egy-egy modell?

Ha kíváncsi a napszemüveg rövid, de annál inkább érdekes történetére, tartson velünk, és nyerjen betekintést ebbe a napfényes és izgalmas világba!

Szemproblémákat is jelezhet a szédülés és a fejfájás

Manapság már olyannyira megszokottá vált sokak számára a fejfájás és a szédülés, hogy gyakran nem is foglalkoznak vele. Ha Ön is közéjük tartozik, bizonyára ismeri a „stresszes időszak”, „frontok” és a „túl sok rohanás” kifejezéseket, amikkel elfedi a gondokat. Habár valóban eredményezhet fejfájást és szédülést mindhárom említett helyzet, ugyanakkor általában más áll a háttérben. Mutatjuk, mi utalhat arra, hogy látási nehézségei vannak.

Minden, amit érdemes tudni a Carrera márkáról

Aligha találnánk manapság olyan embert, aki ne hallott volna a Carrera napszemüvegek időtállóságáról és minőségéről. Minden bizonnyal ez azért van, mert a márka az elmúlt több, mint 65 évben kimagasló hírnevet és tiszteletet, a vásárlók között pedig valóságos rajongást vívott ki magának.

Ebben a bejegyzésben szeretnénk Önnek bemutatni, honnan indult és miért olyan különleges minden egyes szemüveg és napszemüveg. Tartson velünk, és tudjon meg többet a márkáról.

Napszemüveg trendek, amik 2023-ban is népszerűek

Habár nem győzzük hangsúlyozni bejegyzéseinkben, hogy minden évszakban, még felhős időben is, ügyelni kell szemének védelmére, tavasszal egyre hangsúlyosabb kérdés lehet az Ön számára is, hogy milyen napszemüveget válasszon magának. Ehhez adunk most tippeket.


Lássuk is a modelleket, amik idén is közkedveltek.

Csökkentse a makula degeneráció tüneteit napszemüveggel

A makula degeneráció egy komoly szembetegség, egész pontosan betegségcsoport, amely sajnálatos módon sokak életét megkeseríti. Ha fennáll a degeneráció, az általában a szem ideghártyáját, közelebbről pedig a sárgafoltot érinti és károsítja, ami az éleslátás helye. Ennek károsodása pedig gyengén látást vagy vakságot is okozhat.

Minden, amit érdemes tudnia az Under Armour napszemüvegekről

Azok, akik számára nem ismeretlen az Under Armour márka neve, elsőre egészen biztosan a minőségi sportruházattal kötik össze, és csak keveseknek jut eszébe rögtön a napszemüveg. Pedig az Under Armour modelljei elismertséget és közkedveltséget vívtak ki a piacon, akárcsak a sporteszközök és ruházati termékek. Tartson velünk, és tudja meg, miért érdemes Under Armour napszemüveget választania.

Ha sötét színű lencse, akkor csakis minőségi napszemüveg…

Amennyiben arra számít, hogy ebben a cikkben megpróbáljuk meggyőzni, hogy minden sötétlencsés szemüveg minőségi, téved! Pontosan arra szeretnénk felhívni a figyelmét, hogy jól gondolja át, honnan vásárol, ha a fekete vagy sötét lencsék szerelmese. Mert ezek akár veszélyeket is rejthetnek magukban.


Ám aggodalomra semmi ok, mert írásunkban megmutatjuk, hogyan kerülheti el a bajt, és mire figyeljen, ha napszemüveget választ.

Lásson tisztán tavasszal is eredeti napszemüvegeink jóvoltából!

Amint megérkezik a jó idő, egyre többet tartózkodunk majd a szabadban, előtérbe kerülnek a közösségi programok, élvezhetjük a kirándulásokat, a napfényt, a virágok illatát, a port, a pollent és a levegőben szálló, apró bogárkákat. Habár mindez természetes, amennyiben Ön is allergiás vagy könnyen leterheltté, vörössé válik a szeme, bizonyára kevésbé várja a tavaszt. Ám Önnek is lesz esélye önfeledten élni a mindennapokat, ha minőségi napszemüveget használ.

2023.03.03 07:30
Webszemüveg
Fényérzékeny? Így válasszon napszemüveget!

Ha Ön fényérzékenységgel küzd, bizonyára mindent megtenne azért, hogy óvja látását az erős vagy gyorsan változó fényviszonyoktól. Mert bárki, aki találkozott már ezzel a szembetegséggel, és megtapasztalta a tüneteit, tudja, hogy rengeteg kellemetlenséget okozhat. De létezik olyan megoldás, ami mérsékelheti a problémát. Méghozzá a minőségi napszemüveg!

2023.02.24 07:30
Webszemüveg
Ezért NE vásároljon bóvli napszemüveget

Mind tudjuk, hogy csábítók a dizájner márkák ajánlatai, hiszen olcsón kínálnak divatos kiegészítőket, köztük napszemüvegeket is, amik segítségével stílusosan nézhet ki, és rengeteget spórolhat. Ám azt javasoljuk, hogy soha ne a napszemüveg árából próbáljon meg lefaragni, ha átgondolja, hogy mennyit költhet trendi és egyedi holmikra.

Mutatjuk, miért.

Könnyítse meg a hétköznapokat napszemüveggel

Amennyiben szívesen megkönnyítené vagy feldobná hétköznapjait, érdemes kiegészítői között néhány napszemüveget is tartania, és viselnie, mert egy minőségi modell jóval többet adhat, mint gondolná.


Olvasson tovább, és tudja meg, miért hasznos darab egy napszemüveg!

Ezért tökéletes választás a Ray-Ban napszemüveg

Amennyiben Ön is szívesen viselné világsztárok kedvenc márkáját és exkluzív darabbal koronázná meg öltözékét, nagyszerű választásnak bizonyulhat egy kiemelkedő minőségű Ray-Ban napszemüveg. Akár a női vagy a férfi kollekció termékei érdeklik, igazán ízléses és egyedi stílust alakíthat ki a kínálatunkban található napszemüvegek által, melyeknek köszönhetően minden helyzetben önmaga lehet.


Ha tudni szeretné, miért éppen a Ray-Ban sokrétű és divatos megjelenésű modelljeit válassza, olvasson tovább, és győződjön meg saját szemével az elképesztően kényelmes és 100%-ig modern irányzatot képviselő szemüvegek nyújtotta lehetőségekről.

Napszemüveg ajándékba? Igen!

Ha Önnek is fejtörést okoz, mivel lepje meg szeretteit egy-egy jeles alkalomból, van egy remek ötletünk: ajándékozzon napszemüveget, hogy olyasmit adjon, ami egyszerre stílusos, praktikus, hasznos és maradandó.

Ebben a bejegyzésben arról olvashat, miért érdemes napszemüveget vásárolnia ajándékba. Emellett pedig azt is megtudhatja, hogy milyen szempontok alapján válassza ki a megfelelő modellt.

2023.01.27 07:30
Webszemüveg
Mi a jelentősége a domináns szemnek?

Ha Ön is odafigyel az egészségére, és szeme világának megóvását sem hagyja ki belőle, bizonyára részt vesz rendszeres látásvizsgálaton. Akkor pedig előfordulhat, hogy hallotta már a domináns szem vagy másként a vezérszem kifejezést. De mit is értenek ez alatt a szakemberek, és mi a jelentősége ennek a hétköznapokban?


Amennyiben Ön is kíváncsi a válaszra, olvasson tovább, és derítse ki többek között azt is, hogy melyik a domináns szeme.

3 ok, amiért megéri kipróbálnia az Ozzie márkájú napszemüvegeket

Amennyiben Ön is a tudatos vásárlók táborát erősíti, egészen biztosan hallott már a napszemüvegválasztás aranyszabályairól, amelyek az elmúlt években nagy hangsúlyt kaptak. Ugyanis, ha felelősségteljesen gondolkodik az egészségéről, be kell látnia, nem pusztán csak a divatot illik követnie, ha napszemüvegeket keres. De miként kapcsolódik ehhez az Ozzie, mint férfiak és nők körében is közkedvelt napszemüvegmárka? Olvasson tovább, és minden kiderül!

Ebben a bejegyzésben körbejárjuk a napszemüvegválasztás aranyszabályait, és mutatunk Önnek 3 okot, amért érdemes Ozzie termékeket vásárolnia. Tartson tehát velünk!

5 tipp a tökéletes gyereknapszemüveg vásárlásához

A 10-12 év alatti gyerekek bőre és szeme fokozottan ki vannak téve a nap káros ultraviola (UV) sugárzásainak. A szemhéjuk és a szemük körüli bőr vékonyabb és jóval érzékenyebb, mint bármely más testrészükön. Ezen kívül az UV sugarak a szem retinájában olyan változásokat indíthatnak el, ami szürkehályog vagy makula degenerációt okozhatnak az idők során.
 
Nem elég a naptej és a sapka, védje meg gyermeke szemét azzal, hogy minőségi napszemüveget vásárol számára.

Polarizált UV szűrős napszemüveg: tudja szemét a legnagyobb biztonságban

Az egyik legnagyobb befektetésünk az egészségünk, ezért a legtöbben mindent megteszünk, hogy karban tartsuk magunkat. Sportolunk, odafigyelünk az étkezéseinkre, és lemondunk a káros szokásainkról. Érdekes módon ennek ellenére sokan megfeledkeznek a szemük védelméről, holott a felhőkön is áthatoló káros UV-A és UV-B sugárzástól sérülhet a retina, ami növeli az időskori vakság rizikóját. A sugárzás ráadásul szürkehályogot okozhat, roncsolja a szemlencsét és rákos megbetegedéshez is vezethet. Ezért lényeges, hogy az olcsó de trendi napszemüvegek helyett jó minőségű, UV400-as jelöléssel ellátott és lehetőség szerint polarizált modelleket vásároljunk. Ha ez(ek) a felirat(ok) nem szerepel(nek) a napszemüvegen, semmi esetre se vegye meg!
 
Írásunkban összefoglaltunk pár érdekességet, amit mindenképp tudnia kell a szem nappal szembeni védelemről.

Így válhat hosszú életűvé kedvenc napszemüveg modellje

Mi, emberek szinte egytől egyig szeretjük a mutatós, hasznos és divatos kiegészítőket, így a napszemüvegeket is. Sokan talán még arra is hajlamosak vagyunk, akár a férfi vásárlók, akár a női érdeklődők táborát erősítjük, hogy elcsábuljunk egy-egy ízléses modell láttán, és akkor is megvegyük, ha már van a birtokunkban pár hasonló darab. Ám az egész biztos, hogy egyikünk sem szereti, ha kedvenc kiegészítője, napszemüvege gyorsan tönkremegy.

Ebben a blogbejegyzésben ahhoz adunk segítséget, hogyan őrizheti meg hosszú távon napszemüvege épségét.

Ezért van jó hatással szemére a kiegyensúlyozott életmód

A harmonikus lét és a kiegyensúlyozott életmód nem csak lelkére lesz rendkívül jó hatással, hanem szemére is. Hiszen a látás és a stressz, az idegrendszer működésével szoros összefüggésben áll. Most ahhoz igyekszünk ötleteket adni, hogyan teremthet harmóniát környezetében, valamint azt is megvizsgáljuk, miért fontos látásának mindez.

2022.12.16 07:30
Webszemüveg
Minden, amit a Guess márkáról érdemes tudnia

A Guess a világ egyik legismertebb és legkedveltebb márkája. A nyolcvanas évek elején farmerok gyártásával robbant be a piacra, de ma már parfümök és napszemüvegek minőségi skáláját is felvonultatja.


Cikkünkben azt járjuk körül, mint érdemes tudni a Guess-ről. Tartson velünk!

2022.12.09 07:30
Webszemüveg
Őrizze meg motivációját télen is

Télen sokan veszíthetnek motivációjukból, hiszen gyorsan sötétedik, didergőssé válik az idő, minden kicsit nehezebbnek tűnik. Ha Ön is a téli vacogók táborát erősíti, alkalomadtán elgondolkodhat azon, hogyan tartsa meg vagy szerezze vissza motivációját a téli hónapokban.


E rövid írásunk ebben igyekszik segíteni Önnek. Lássuk hát, miként őrizheti meg jókedvét és tettre készségét a hidegben is.

2022.12.02 07:30
Webszemüveg
Érdekességek a Heavy Tools márkáról

A Heavy Tools a minőségi, sportos termékeket kedvelők egyik legmeghatározóbb márkája. Hiszen kényelmes, stílusos ruhákat, kiegészítőket gyárt, ugyanakkor a divatvilágban is otthon van. Kivitelezésével, kínálatával főként azokat a 20 és 45 év közötti fiatal fogyasztókat célozza meg, akik szívesen élnek aktív, pörgős életet. Ám ma már mindenki megtalálhatja a Heavy Tools repertoárjában kedvenc darabjait legyen akár fiatalabb, akár idősebb.


Ebben az összefoglalócikkben áttekintjük, miért is vált különlegessé az utóbbi időben ez a márka.

2022.11.25 07:30
Webszemüveg
Erre figyeljen, ha síszemüveget választ

Síszezonban a téli sportok szerelmesei már javában készülnek lélekben az útjukra, mely kalandos, hófödte sípályákra vezet. Síeléskor vagy hódeszkázáskor is elengedhetetlen a biztonság, így érdemes - habár bérelni is lehet - beruházni egy minőségi síszemüvegre.


Blogbejegyzésünkben igyekszünk segíteni, hogyan válassza ki a megfelelő darabot.

2022.11.18 07:30
Webszemüveg
Ételek, amik védik szemünk egészségét

Az egészséges és vitamindús táplálkozást már többször említettük blogbejegyzéseinkben, mint a látás egyik fontos védelmi bástyáját. Hiszen számos tápanyag, nyomelem és vitamin hozzájárul a szem egészségének megőrzéséhez.

Cikkünkben e nélkülözhetetlen látásvédőket járjuk körbe aszerint, milyen ételben vagy élelmiszerben találhatók meg.

Napszemüveg formák és színek, amik mindig divatosak

Ha szívesen visel napszemüveget, ám nem feltétlen szeretné évente cserélni kiegészítőit, érdemes olyan modellt választania, melynek keret- és színösszeállítása minden helyzetben stílusosan hathat.


Írásunkban ilyen kombinációkat válogattunk. Kísérje Ön is figyelemmel, és szerezze be trendi, minőségi darabjainkat.

2022.11.04 07:30
Webszemüveg
Így kímélje látását a mindennapok során

Szemünk a mai, rohanó világban nagyon sok ingernek van kitéve. Hiszen rengeteg képernyővel, mesterséges fénnyel vagyunk körülvéve. Emellett a romló légszennyezettség és klímahelyzet sem tesz jót a látásunknak, hiszen példának okáért, egyre több a pollen. Ilyen körülmények között úgy érezheti, képtelenség kímélni a szemet. Ám mi adunk néhány megfontolandó tippet.


Ahhoz, hogy hatékonyan kímélhesse szemét, elképzelhető, hogy szüksége lesz némi változásra. De ezek apró lépések, amiket fokozatosan be lehet vezetni a hétköznapokba.

2022.10.28 07:30
Webszemüveg
Az őszi szabadtéri sportolás előnyei

Ősszel, ahogy elkezdenek lehullani a levelek, és szépen, lassan hűvösebbé válik az idő, sokakat kerülget a szomorúság. Ők ilyenkor leginkább bekuckózni szeretnek a lakásba, felkészülve a télre, aligha akarnak aktívak lenni. Pedig az őszi, hűvös időjárás remek alkalmat nyújt a szabadtéri sportolásra.


Ha szeretné megtudni, miként sportoljon okosan ősszel, olvassa el most következő cikkünket. Hisz azt is megtudhatja belőle, miért fontos, hogy legyen Önnél napszemüveg!

2022.10.21 07:30
Webszemüveg
Így tisztítsa hatékonyan napszemüvegét

Amikor megvásárolja új, stílusos napszemüvegét, egészen biztosan elégedett vele, és az is biztos, hogy szeretné még sokáig nagyszerű állapotában élvezni kedvenc kiegészítőjének viselését és áldásos hatásait. Ám ez csak úgy valósulhat meg, ha vigyáz a modellre. Talán nem is gondolná, de rengeteget számít, mivel és hogyan tisztítja, miként veszi fel és hol tárolja a szemüveget.

 

Írásunkban ehhez sorakoztatunk fel néhány hasznos praktikát.

2022.10.12 09:49
Webszemüveg
Ezért nem mindegy, hol vásárol napszemüveget

Egy minőségi napszemüvegnek több funkciót illik betölteni. Hiszen egy eredeti modell nemcsak a stílust és divatot szolgálja, hanem a látásának védelmét is. Éppen emiatt fontos, hogy mindig ellenőrzött, megbízható helyről vásároljon napszemüveget.

2022.10.05 09:40
Webszemüveg
Minden, amit érdemes tudni az INVU. márkáról

Az INVU. napjaink egyik legkedveltebb minőségi napszemüveg gyártója, habár története nem is olyan régen, 2013-ban kezdődött. A svájci cég azzal a céllal nyitotta meg kapuit Zürich-ben, hogy mindenki számára elérhető áron készítsen magas színvonalú, stílusos napszemüveg modelleket, melyek megállják a helyüket minden körülmények között. Mára már 90 országban vannak jelen.

Ha többet szeretne megtudni az INVU. termékeiről, olvasson tovább, hiszen cikkünkben részletesen bemutatjuk a márkát.

Színes lencse: divat vagy praktikus szemvédelem?

Olykor még ma is tévhitek övezik a napszemüvegeket. Ugyanis sokan gondolják azt, hogy ezek a kiegészítők pusztán a divatot szolgálják. Ha Ön rendszeres olvasónk, egészen biztosan tudja, hogy egy minőségi és eredeti márkás modell ennél sokkal többet ad szemének, hiszen számos károsodástól megóvhatja látását.

De mi a helyzet a színes lencsékkel? Vajon van-e hasznuk és milyen hatást gyakorolnak a szemre?

Ezért vizsgáltassa meg szemét időről időre

A szemvizsgálatok rendszeresítése nem csak azok számára fontos, akik dioptriás szemüveget viselnek, habár nekik hatványozottan oda kell figyelni látásukra. Ám egy-egy szemészeti vizsgálat sok mindenben a segítségére lehet, még akkor is, ha úgy érzi tökéletesen lát. Hiszen, mire észrevenné a hétköznapok során a problémát, már egészen sokat romlott szeme.

Írásunkban megmutatjuk, miért érdemes szemészhez mennie évente legalább egyszer.

2022.09.14 07:59
Webszemüveg
Ősszel is stílusosan: napszemüveggel

Amennyiben eddig kételkedett volna abban, hogy egy napszemüveg ősszel - és télen is - hasznos lehet, engedje meg, hogy ebben a cikkben eloszlassuk kétségeit. Ugyanis a hűvösebb időkben igazán divatos kiegészítővé válhat a napszemüvege, ha jól választja ki. Emellett pedig teljes természetességgel védi a szemét a káros UV-sugárzástól és az időjárási viszontagságoktól.

2022.09.07 08:13
Webszemüveg
Mozgással is tehet szeme egészségéért


Egyre több szó esik arról manapság, hogy a mozgásnak, sportnak, vagy éppen egy kellemes sétának, milyen pozitív hatásai vannak a testre, mentális állapotra és az egész életre. Ám azt talán nem is sejti, hogy még szeme egészségéért is tehet akár már napi negyedóra gyaloglással vagy sétával. Ezért megéri egy kis edzést beiktatni a hétköznapokba.

Tényleg polarizált a lencse? - Így ellenőrizheti egyszerűen


A polarizált lencsés napszemüvegek hasznáról már sokszor szót ejtettünk, így erről most csak néhány gondolatot osztunk meg. Azonban kitérünk arra, hogyan ellenőrizheti egyszerűen, hogy kedvenc modelljének lencséje polarizált-e. Mivel napszemüveg választás esetén ez kifejezetten fontos pont, érdemes elolvasnia írásunkat.

2022.08.24 08:00
Webszemüveg
Így válasszon napszemüveget futáshoz

A futás sokak számára nem pusztán egy mozgásforma, hanem maga a tökéletes kikapcsolódás és életöröm. Ezért, ha szívesen fut szabadtéren, és nem akarja, hogy bármi is megzavarja a komfortérzetét és örömét, érdemes beszereznie egy minőségi napszemüveget futáshoz. Habár a választás nem könnyű, egy márkás darabért egészen biztosan hálás lesz majd szeme.

Írásunk segítséget igyekszik nyújtani abban, hogyan válasszon napszemüveget futáshoz vagy más sporthoz.

2022.08.17 10:34
Webszemüveg
Ezért viseljen gyakrabban napszemüveget

Ha Ön is rutinos napszemüveghaszhnáló egészen biztosan tapasztalta már, hogy egy minőségi napszemüveg előnyére válik a mindennapok során. Amennyiben szeretne többet megtudni arról, miért érdemes eredeti és márkás modellt hordani, olvassa el írásunkat. Hiszen igyekszünk érveket felsorakoztatni emellett.

2022.08.10 17:11
Webszemüveg
Koronázza meg öltözékét napszemüveggel

Ahogy azt már többször is említettük blogposztjainkban, napszemüveget nem csak akkor lehet, és kell is viselni, amikor süt a nap. Hiszen UV-sugárzás mindig van és az időjárás elemei is közbeszólnak. Ám egy minőségi napszemüveg ezen túl is rendelkezik számos pozitív hatással. Például megkoronázza öltözékét.

Írásunkban megmutatjuk, hogyan. Valamint kitérünk arra is, miért vált igazán trendivé mára a napszemüveghasználat.

Nem is gondolta volna: minden, amit érdemes tudnia az Oakley márkáról

Mostani cikkünkben az Oakley márkát, a világ egyik legsikeresebb és legkedveltebb napszemüveggyártóját mutatjuk be, melynek modelljei híres sportolók, színészek, filmsztárok, de a minőséget és az eleganciát kedvelő hétköznapi emberek kiegészítői között is megtalálhatók.

2022.07.27 07:16
Webszemüveg
Tippek szemfáradtság ellen

A szemfáradtság szinte kivétel nélkül mindenkit érint manapság, hiszen a laptopok, képernyők okostelefonok világát éljük. Ezek pedig rendkívüli módon igénybe veszik a látást. De szerencsére létezik néhány praktika, amit bevethetünk szemfáradtság, fáradt szem érzés esetén.

2022.07.20 08:06
Webszemüveg
Ilyen napszemüveg illik arcformájához

Ízlésének megfelelő napszemüveget nem mindig egyszerű választani. Hiszen amellett, hogy divatos és minőségi modellt érdemes beszerezni, jó ha kedvenc kiegészítője még egy fontos kritériumnak megfelel: illik arcának formájához. Ugyanis enélkül hiába stílusos a szemüveg, nem biztos, hogy előnyösen áll majd Önnek.

2014.02.22 22:46
Webszemüveg
Mi a polarizáció?

Transzverzális hullámoknál meghatározott rezgési síkú hullámok kiválasztása. Pl. a fénysugárban haladó hullámcsomagok (fotonok) rezgési síkja különböző. Ha ez a fénysugár síktükörre esik, akkor a visszavert sugárban már csak olyan fényhullámok lesznek, amelyek rezgési síkja párhuzamos vagy csaknem párhuzamos a tükör síkjával.

Ha újabb síktükröt helyezünk a visszavert sugár útjába, és forgatjuk ezt a tükröt a rá beeső sugár, mint tengely körül, akkor azt tapasztaljuk, hogy a forgatás szögével 90°-onként periódikusan változik a második visszavert fénysugár erőssége. Ennek az oka, hogy a második tükör olyan helyzetében veri vissza jól a rá beeső (már azonos rezgési síkú) fényhullámokat, amikor a tükör síkja párhuzamos a fényhullámok rezgési síkjával.

2014.02.20 21:27
Webszemüveg
UV szűrős e a napszemüveg?

Az UV szűrő nélküli napszemüveg nagyobb kárt okoz, mint a napszemüveg mellőzése.

Lássuk, miért!

Útmutató vízi sportoláshoz ideális napszemüveg vásárlásához

A megfelelő vízi sportoláshoz szükséges napszemüveg kiválasztása nem kis kihívással jár. Ahhoz, hogy értelme legyen viselni, találnia kell egy olyan modellt, ami egyszerre illik az arcformádhoz, miközben biztosítja számodra a megfelelő védelmet és még kényelmes is. Cikkünkben most egy hasznos útmutatót szeretnénk nyújtani, hogy milyen szempontokat vegyen figyelembe, amikor a kedvenc vízi sportjához ideális napszemüveget keresi.

Hogyan válasszon napszemüveget, ha cukorbeteg? – Diabéteszes retinopátia

Ha ön cukorbeteg, a kiváló minőségű napszemüveg szinte ugyanolyan elengedhetetlen eszköz az egészsége védelmében, mint a vércukorszint mérő.

Ez túlzásnak tűnhet, de igaz. A kontrollálatlan cukorbetegség jelenti ugyanis az egyik legnagyobb veszélyt a látásra a 65 év alatti emberek számára, ami olyan problémákhoz vezet, mint a szürkehályog, a duzzanat (diabéteszes makulaödéma) és a diabéteszes retinopátia kialakulása.

11 módszer a makulátlan látásért – A jó látás titka

A jó látás segít jól teljesíteni otthon, a munkahelyen, sportolás közben vagy akár a volán mögött. Ezért fontos néhány egyszerű lépést megtenni annak biztosítása érdekében, hogy a lehető legjobban megőrizze a látását. A rendszeres szemvizsgálat az egyik legmegbízhatóbb elővigyázatossági módszer, de emellett számos könnyen kivitelezhető technikával napi szinten tehet a jó látásért.

2021.07.02 07:00
Webszemüveg
Homályos látás: okok, kezelés, megelőzés

A tiszta és éles látás segít eligazodni a világban a közlekedési táblák észlelésétől kezdve egészen addig, hogy ne menjen neki mindennek az otthonában, vagy hogy jól lássa a monitoron a betűket és nyugalomban végezhesse a munkáját. A homályos látás olyan, mintha egy szűrőt tennének a szemünk elé és emiatt nem vagyunk képesek a saját életünket irányítani. Írásunkban körbejárjuk a homályos látás lehetséges okait, a kezelését és a megelőzését.

2021.07.16 09:00
Webszemüveg
A reggeli homályos látás 10 oka

Sok embernél előfordul, hogy az egyik vagy mindkét szemével homályosabban lát felébredést követően. Ez azonban egy arcmosás és szemdörzsölés után gyorsan el is múlik. Mondhatni, hogy ez egy természetes dolog. De egyeseknél a reggeli rutin sem segít. Ha már a korai órákban sem éles a látása, íme a reggeli homályos látás 10 oka, amire érdemes gyanakodni.

Vegye fel a harcot napszemüveggel a pollenallergia ellen

A pollenallergia miatt vörös és duzzadt a szeme? Sajnos nincs ezzel egyedül. Emberek milliói küzdenek a pollenek okozta allergiás kötőhártya-gyulladással. Egy hideg borogatás némiképp javíthat a szemen indulás előtt, de a hosszú távú megkönnyebbüléshez érdemes ismernie a kiváltó okokat, és kell egy terv, amivel felveheti a harcot a pollenekkel szemben.

Így szúrja ki a CARRERA napszemüveg hamisítványt

A Carrera jelenleg a világ egyik legjobb és legnépszerűbb szemüvegmárkája. Bár a márka története már az 1950-es években elkezdődött, csak az az 1970-es és 80-as években vált népszerűvé a felhasználók milliói körében. A Carrera márkájú napszemüveg nevét az elsőként 1956-ban megrendezett La Carrera Pan-American nevű transz latin-amerikai autóversenyről kapta, amin a világ legbefolyásosabb emberei vesznek részt.

Az életkorral összefüggő normális látásromlás - okok, tippek, praktikák

Hérakleitosz, egy híres görög filozófus egyszer azt mondta: „Az egyetlen állandó az életben a változás.” Ez az állítás túlságosan igaznak tűnik az öregedéssel kapcsolatban. Testünk sok változáson megy keresztül, ahogy öregszünk. A leggyakoribb változások egyike a látás romlása, de nem mindegy, hogyan és milyen mértékben. Az életkorral bekövetkező változás „normálisnak” tekinthető.

2021.08.27 10:00
Webszemüveg
A szem és az agy kapcsolata

A szemeket gyakran a lélek tükrének nevezik. Amit azonban sokan nem tudnak, az az, hogy a szemünk állapota az agyunk egészségére is utalhat. A szemünk és az agyunk szorosan összekapcsolódik, és a szemben bekövetkező változások gyakran jelezhetik az agy betegségeit. Íme az okok.

Milyen az ideális napszemüveg autóvezetéshez?

Hogy miért kötelező kiegészítő a polarizált napszemüveg minden autóvezető számára? Nézzük! Csökkenti az útról való fényvisszaverődés mértékét, így az ezzel járó hunyorgást és szemfáradtságot. Az eredmény egy fittebb és élesebb látás, ami növeli a biztonságos vezetést.

Látáskárosodást okozhatnak a bóvli napszemüvegek

Bár a legtöbb ruhaüzletben kapható napszemüveg utánzat elképesztően jól néz ki, és roppant csábító a pár ezer forintos áruk, potenciális veszélyforrást jelentenek a látására.

Ezért viseljen napszemüveget ősszel is! – 5 tipp a szeme védelmére

A levelek elsárgulnak, az időjárás hűvösebbre fordul, rövidülnek a nappalok, de mindez nem indok arra, hogy eltegye a napszemüvegét a következő nyári szezonra. Ősszel ugyan kevesebb a napsugár és nem hunyorog úgy, mint pár hónapja a vakító fényben, de az őszi fények ártalmasabbak lehetnek a nyári napsugárzásnál.

A napszemüveg télen is megvédi a szemet az UV sugaraktól

A tél borongós napokat és csökkenő hőmérsékletet hoz magával, de ne hagyja, hogy elfelejtesse magával a biztonságot jelentő UV-biztos lencséket. A napszemüveg viselése hideg időben ugyanolyan fontos, mint a meleg nyári napsugárzás elleni védekezés során. ha nem fontosabb!

Az Aviator napszemüveg – az első ember is ebben lépett a Holdra

Írásunkban az Aviator stílusú napszemüveg történetéről olvashat, ami a mai napig a legnépszerűbb formakialakítás a férfiak és a nők körében is. Ha esetleg elsőre nem ugrana be, mi is az Aviator, gondoljon vissza Tom Cruise zseniális alakítására a Top Gun című filmben, és azonnal tudni fogja, melyik modell lesz a cikkünk főszereplője.

2022.06.08 14:35
Webszemüveg
Így válasszon napszemüveget gyermekének

Természetes, hogy szülőként a legjobbat szeretné szeme fényének. Bizonyára ezért vásárol Ön is csinos vagy éppen vagány kiegészítőket, népszerű és fejlesztő játékokat. Ha pedig nyáron kirándulni vagy strandra mennek, egészen biztosan előkerül a baseballsapka, kendő, kalap vagy könnyű ruha és még a naptej is. De mi a helyzet a napszemüveggel?

A trendi nem elég: ezért viseljen minőségi napszemüveget

Fogyasztói társadalomban élve hajlamosak vagyunk szinte bármit megvenni, ami divatos és megtetszik. Egy bizonyos pontig nincs is ezzel semmi gond, hiszen mindenkinek szíve joga eldönteni, mit vásárol. Viszont, ha a látásáról van szó, ne csak a trendet kövesse, hanem legyen tudatos, és ügyeljen a minőségre is!

Polaroid napszemüvegek: polarizált lencsék stílusos keretben

Ha egyedi megjelenésre és 21. századi, modern kortárs dizájnt követő kiegészítőre vágyik, ám mindezek mellett látása teljes körű védelméről sem mondana le, ezt a cikket Önnek írtuk! Hiszen megismerheti a Polaroid napszemüvegeket, amik minden elvárásának megfelelnek divat és védelem terén. Sőt, lehet, hogy még túl is szárnyalják azokat!

Ezért hasznosak a sportos napszemüvegek hétköznapokra is

A minőségi sportos napszemüvegek kialakítása különösen masszív és modern, hogy intenzív mozgás esetén is kényelmet biztosítsanak viselőjüknek. Így hát, amennyiben mindene a mozgás, egészen biztosan megtalálható kiegészítői között néhány sportos modell. Ha mégsem, akkor érdemes beszereznie akár hétköznapra is.

Pénztárcabarát modellek, amik között biztosan megtalálja az Önnek való napszemüveget

Manapság napszemüveg vásárlás esetén a minőség és a divat mellett igen fontos szemponttá vált a szemüvegek ára is. Hiszen mindenki szeretné a lehető legjobb ár/érték arányú modellt megvásárolni, hogy ne csak látásának, hanem a pénztárcájának is kedvezzen.

3+1 dolog, amit mindenképpen elárul egy napszemüveg a viselőjéről

Biztosan Ön is hallott már "Mutasd, mit viselsz, és megmondom, ki vagy"-típusú programokról, műsorokról, netán könyvekről. Bár első pillantásra kissé hatásvadásznak tűnhetnek ezek a megközelítések, ha jobban belegondol, belátja, hogy van bennük némi relevancia. Hiszen sokszor kinézete, öltözéke és az általa is közvetített kisugárzása felelős az első benyomásért.

argep.hu borgun_hu