BLOG

5 tipp a tökéletes gyereknapszemüveg vásárlásához

2023.01.13 07:30
Webszemüveg
5 tipp a tökéletes gyereknapszemüveg vásárlásához

A 10-12 év alatti gyerekek bőre és szeme fokozottan ki vannak téve a nap káros ultraviola (UV) sugárzásainak. A szemhéjuk és a szemük körüli bőr vékonyabb és jóval érzékenyebb, mint bármely más testrészükön. Ezen kívül az UV sugarak a szem retinájában olyan változásokat indíthatnak el, ami szürkehályog vagy makula degenerációt okozhatnak az idők során.
 
Nem elég a naptej és a sapka, védje meg gyermeke szemét azzal, hogy minőségi napszemüveget vásárol számára.

1 Válasza a védelmet

A gyerekekre jellemző, hogy meglátnak valamit, és addig nyaggatják a szüleiket, míg azok beadják a derekukat, csak, hogy béke és csend legyen. Természetesen mindenkinek szíve joga úgy dönteni, ahogy, de ha napszemüveg vásárlásról van szó, a legjobb döntés az óvatosság és a biztonság.

Ahogy fentebb írtuk, a gyerekek szeme sokkal jobban ki van téve az UV sugárzásnak, mint a felnőtteké, ezért számukra nem léteznek kompromisszumok a napszemüveg minőségét illetően. Csak olyan napszemüveget vegyen meg gyermekének, ami a legmagasabb, UV400-as védelmet biztosítja, de még ilyenkor se engedje, hogy órákig a napba bámuljon.
 
2 A méret a lényeg
Mivel nem csak a szem, de az a körüli bőr is fokozottan érzékeny, egy jó gyereknapszemüveg divatosan mondva owersized, azaz igen nagy lencseméretű kell, hogy legyen. Nem baj, ha olyan mókásan néznek ki, mint egy ufó fej. A gyerekeket nagy eséllyel ez nem is zavarja. A biztonság viszont jóval előrébb való. Ugyanakkor egy nagy lencseméretű napszemüveg viselésekor is alaposan kenje be gyermeke arcát magasfokú naptejjel, a szem körüli területeken is.
 
3 Bírja a strapát
Azzal minden szülő tisztában van, hogy a kisgyerekek kezében semmi sincs biztonságban. A napszemüveg különösen sok veszélynek van kitéve az izgő-mozgó gyerekek fején. Ahelyett, hogy nyugalomra intené a strandon vagy a játszótéren, válasszon olyan napszemüveget csemetéjének, ami rugalmas keretű és jól illeszkedik a gyerek fejéhez (netán gumipánttal van összetartva), és az sem árt, ha a szemüveg lencséje karcálló.
 
4 Ellenőrizze a lencséket
Mielőtt vásárlásra szánná magát, alaposan vegye szemügyre a kiszemelt gyereknapszemüveg lencséit. Sajnos a display-ekre kihelyezett modelleket sokan megfogdossák, nézegetik, akár le is eshetnek a földre. Könnyen megeshet, hogy a kiválasztott napszemüveg lencséje már a boltban karcos. Ha ilyet tapasztal, azt soha se vegye meg, mert a karcolások felsértik a védőréteget, úgy pedig semmit sem ér a jelzés! Sokkal jobban jár, ha interneten rendel a gyermekének napszemüveget, ami rendszerint tokba zárva várja, hogy megérkezzen új tulajsonoaához.
 
5 A gyereknek is legyen beleszólása
A gyerekek – lássuk be – nem rajonganak a napszemüveg hordásáért. Nem csoda, hiszen zavarja őket az önfeled játékban. Ha azt szeretné, hogy szeme fénye viselje is, akkor adja meg neki a lehetőséget és a beleszólást a kiválasztásba. Amikor napszemüveget keresnek, mondja el neki, miért fontos a védelem, majd vezesse rá, hogy olyan modellek közül válasszon, ami megfelelő biztonságot nyújt a szemének. Ha ebben meg tudnak egyezni, akkor nagy eséllyel viselni is fogja. 

Vásároljon webshopunkból minőségi, eredeti és márkás napszemüveget gyermekének, amely garantáltan tetszeni fog  Önnek és csemetéjének is! 

argep.hu borgun_hu