BLOG

A trendi nem elég: ezért viseljen minőségi napszemüveget

2022.06.15 11:17
Webszemüveg
A trendi nem elég: ezért viseljen minőségi napszemüveget

Fogyasztói társadalomban élve hajlamosak vagyunk szinte bármit megvenni, ami divatos és megtetszik. Egy bizonyos pontig nincs is ezzel semmi gond, hiszen mindenkinek szíve joga eldönteni, mit vásárol. Viszont, ha a látásáról van szó, ne csak a trendet kövesse, hanem legyen tudatos, és ügyeljen a minőségre is!

Ha eddig nem gondolkodott azon, miért is érné meg, néhány minőségi napszemüveget beszereznie, mindenképp olvassa el ezt a cikket. Ha pedig tudatosan választ magának kiegészítőt, jöhet a megerősítés. Hiszen ebben a bejegyzésben igyekszünk rávilágítani arra, miért fontos az eredeti márka és a minőség egy napszemüveg esetében. Először azonban vegyük sorra a napszemüvegekkel kapcsolatos leggyakoribb tévhiteket, és nézzük meg a megoldásukat.

A napszemüveg pusztán egy divatos kiegészítő


Sajnos, még ma is sokan hiszik azt, hogy a napszemüveg nem más, mint egy stílusos darab, ami feldobja a szetteket és megnyerő kisugárzást kölcsönöz. Ha a modell, amit választ, ízléses kivitelezésű, akkor ez a megállapítás teljesen igaz. Ám, egy minőségi napszemüveg ennél sokkal többre képes. Nem csak felhívja Önre a figyelmet, erősíti az önbizalmát és megkoronázza az öltözékét, segítve az önkifejezésben, hanem védi is a szemét. Ami valljuk be, elsődleges tulajdonság, hiszen a látás kincset ér.

A napszemüveg viselés önmagában véd az UV-sugárzástól


Pusztán az a tény, hogy napszemüveget visel, nem fogja megóvni a látását a káros sugaraktól. Mert ehhez speciális szűrő, úgynevezett UV-szűrő szükséges. Az a szemüveg, amelyik ezzel nincsen ellátva, vagy nagyon gyenge szűrőt kapott, valójában a védelem szempontjából, mit sem ér.

Ezért, ha napszemüveget vásárol, törekedjen arra, hogy UV-szűrős modellt válasszon. Ha pedig maximális védelemre vágyna, keresse az UV400-as termékeket. Melyeken vagy a CE, vagy pedig az UV400-as-jelzés látható.

Ezek a termékek a látás megóvásának szempontjából felső kategóriás modellek. De mielőtt azt hinné, hogy emiatt egyben csillagászati összegbe is kerülnek, téved. Bár vannak olyan napszemüvegek, amik valóban kifejezetten drágák, már maximális UV-védelemmel ellátott darabokhoz is hozzá lehet jutni pénztárcabarát áron. Nincs más dolga, mint ráklikkelni a webshopunkra, és körülnézni kínálatunkban.

Az UV-védelem és a polarizált lencse egy és ugyanaz


Jóllehet a polarizált lencse hozzájárul szeme védelméhez, az UV-sugárzástól nem a lencse polarizáltsága véd. Mert a polarizált lencse a vízszintes sugarakat semlegesíti, megakadályozza, hogy azok a szembe jussanak, valamint csökkenti a visszatükröződéseket. Így a polarizált napszemüvegek, valójában kímélik a szemét és élesebb, tisztább képet láttatnak. Ezért kifejezetten ajánlottak autóvezetéshez, utazáshoz, sportoláshoz.

Napszemüveget csak erős napsütésben érdemes viselni


Sokan gondolják úgy, hogy napszemüveget csak nyáron vagy esetleg tavasszal kell hordani, mert akkor süt vakítóan a nap. Ugyanakkor az igazság az, hogy az UV-sugárzás nem csak nyáron és napsütésben veszélyes. Egy minőségi modell tehát minden évszakban hasznos. Mert nemcsak a naptól véd, hanem az egyéb időjárási viszontagságoktól is. Például megakadályozza, hogy szeles időben por jusson a szembe. Télen pedig enyhíti a hó okozta rossz látási viszonyokat. Ha polarizált a lencse, akkor autóvezetésnél szinte kötelező kiegészítő minden alkalommal, akármilyen évszakban is járunk.

Most, hogy áttekintettük a leggyakrabban előforduló tévhiteket, ideje végre rátérnünk, hogy mi is e kiegészítő tényleges haszna.

Kíméli és védi a szemet


Amint az a fentiekből látszik, egy minőségi modell kíméli a látást. Ezért kevésbé erőltetjük szemünket és hosszútávon jobban tudunk koncentrálni a feladatainkra. Ha az Ön által megvásárolt szemüveg megfelelő védelemmel (UV400-as és polarizált lencsés) rendelkezik, nem csak kevésbé fárad el szeme, hanem még a szembetegségek kialakulásának kockázatát is csökkenti. Hiszen számos betegség előfordulásához nagyban hozzájárul az UV-sugárzás. De egy jó napszemüveggel akár meg is előzheti a leggyakoribb szemproblémákat úgy, mint szürkehályog és glaukóma, makula degeneráció és a szörfös szem.

Jó fényérzékenység ellen


Fényérzékenyeknek is ajánlott napszemüveget viselni, mert a melegszínű lencsék mérséklik ezt a problémát. Ami nagymértékben megkönnyíti a mindennapokat sokak számára, hiszen manapság a fényérzékenység igen gyakran fordul elő.

Szemműtét után szinte kötelező


Azoknak, akik szemműtéten estek át a szem regenerálódásáig mindenképp hasznos napszemüveget hordani. Ám azután is érdemes fontolóra venni a használatát, mert ezzel az eszközzel a legkönnyebb tehermentesíteni a szemet.

Amint látható, egy minőségi és eredeti napszemüveg nem csak stílusos, hanem nagyon hasznos is. Amennyiben mégis a divat felé húzna a szíve, van egy jó hírünk: ma már nem kell lemondania a divatról a minőség javára. Egyszerre megkaphatja mindkettőt.

argep.hu borgun_hu