BLOG

Mozgással is tehet szeme egészségéért

2022.09.07 08:13
Webszemüveg
Mozgással is tehet szeme egészségéért


Egyre több szó esik arról manapság, hogy a mozgásnak, sportnak, vagy éppen egy kellemes sétának, milyen pozitív hatásai vannak a testre, mentális állapotra és az egész életre. Ám azt talán nem is sejti, hogy még szeme egészségéért is tehet akár már napi negyedóra gyaloglással vagy sétával. Ezért megéri egy kis edzést beiktatni a hétköznapokba.

Ebben a rövid cikkben ezt az érdekes és kifejezetten hasznos témát járjuk körül. Tartson velünk. és tudja meg, miért jó látásának, ha rendszeresen mozog.

A mozgás, mint a szembetegségek megelőzésének módszere


Mivel fizikai aktivitás hatására nő a vér oxigénszintje, és az izmok, valamint a légzőszervek is terhelődnek, optimális edzés esetén a szervezet szinte megtisztul. Erősödik a test, csökkenek a stresszhormonok és könnyebben veheti az akadályokat, amiket a hétköznapok Ön elé gördítenek. Sokkal koncentráltabb lesz és tisztábban látja majd a problémák megoldását. Sőt! A szó szerinti tisztánlátás még közelebb áll a mozgáshoz, mint gondolná. Hiszen a látást is befolyásolja az, ahogyan saját testével bánik.

Amellett, hogy a mozgás, séta és friss levegő mérsékli a sokszor súlyossá fajuló betegségek kialakulásának kockázatát, a szem egészségének megőrzésében is segíti. Már vizsgálatok és kutatások is bebizonyították, hogy a rendszeresen végzett testedzésnek köszönhetően csökkenthet a szemnyomás. Habár a magas szemnyomás értékét nehéz meghatározni, az köztudott, hogy a túlsúly, a rohanó életmód és a stressz is növeli a nyomást a szemben, vagyis a szemidegek terhelését. Ez pedig számos egyéb betegséget, mint például hályogot, látásbeszűkülést vagy vakságot is eredményezhet.


De ijedségre semmi ok, hiszen egészséges, vagy legalábbis a mozgást előtérbe helyező életmóddal meg lehet előzni a nagy bajt. Ráadásul, mivel már egy kevés, de rendszeres séta is segít, nem kell feltétlenül méregdrága sportszerekre és edzéstervekre költenie.

Időtakarékos módszerek, melyek lehetőséget adnak az edzésre
Ha kevés az ideje, akkor is van megoldás. Mert apró lépésekkel is haladhat céljai felé. Lift helyett használhat lépcsőt vagy az otthonához közel eső helyszínekre mehet gyalog, esetleg biciklivel. Így nem kell külön időt szakítson arra, hogy edzőterembe, úszni vagy futni járjon, mikor ezek mellett is sűrű a napirendje.

Ezen kívül érdemes egészségesen táplálkoznia, mert azzal is sok betegséget és negatív hatást mérsékelhet, többek között lassíthatja a szem öregedését.


Amennyiben pedig stílusos kiegészítőkkel is óvná látását, válogasson minőségi napszemüvegeink közül, hiszen ezek redukálják, a káros szembe jutó sugarakat, vigyázva szeme világára.

argep.hu borgun_hu