BLOG

Nem is gondolta volna: minden, amit érdemes tudnia az Oakley márkáról

2022.08.03 13:40
Webszemüveg
Nem is gondolta volna: minden, amit érdemes tudnia az Oakley márkáról

Mostani cikkünkben az Oakley márkát, a világ egyik legsikeresebb és legkedveltebb napszemüveggyártóját mutatjuk be, melynek modelljei híres sportolók, színészek, filmsztárok, de a minőséget és az eleganciát kedvelő hétköznapi emberek kiegészítői között is megtalálhatók.

Írásunkból kiderül, miért megfontolandó az Ön számára is, beszerezni egy divatos és minőségi Oakley-darabot.

A kezdetek

Az Oakley napszemüvegek története legalább olyan érdekes, mint Jim Jannard élete, aki a márkát alapította. Jannard Los Angeles-ben született 1949-ben, sikeres motocross versenyző volt, ám ezt a sikert nemcsak kitartásával és folyamatos precizitásra, valamint maximalizmusra való törekvéssel koronázta meg, hanem a biztonság megteremtésével is. Versenyzőként ugyanis tisztában volt azzal, hogy balesetek sokszor apró dolgok miatt történnek. Ezért mindent megtett, hogy a legtöbb apróságnak tűnő akadályt kiküszöbölje.

Eleinte motocross markolatokat gyártott egy különleges bőrbarát anyagból, ami nedvesség hatására nem csúszóssá, hanem tapadóssá vált, ezzel is megkönnyítve a versenyzők helyzetét és biztonságosabbá téve a száguldást. Mással is kísérletezett, és termékei keresettek lettek.

Ezen felbuzdulva felmondott akkori munkahelyén és 1975-ben megalapította az Oakley-t, amit kedvenc kutyájáról nevezett el. Az Okley és maga Jim Jannard munkája néhány év múlva USA-szerte elismertté vált. Később pedig világhírre tett szert. A márkanév alatt gyártott termékeket folyamatosan tökéletesített, hogy bárki számára a legjobbat nyújtsák.

Az Okley napszemüvegek

Az Okley napszemüvegek a mai napig különlegesnek számítanak és ugyanazt a bőrbarát anyagot tartalmazzák az orr résznél és a fül mögött, amit Jim a motoros markolatoknál alkalmazott először. Ám, ami még ennél is kiemelkedőbb és számottevőbb jelentőségű az a lencse megalkotásának technológiája.

A lencséket ugyanis környezetspecifikusan színezik az úgynevezett Prizm technológiának köszönhetően. Ez érthetően és a lehető legegyszerűbben megfogalmazva annyit tesz, hogy a lencsék bármely környezetben képesek optimalizálni a színeket és a látási viszonyokat. Egy golfozáshoz tökéletesen passzoló szemüveg például a zöld színeket emeli ki, míg egy terepbiciklizéshez használt modell inkább a vöröset és barnát. Éppen ezért kedvelt ez a márka rengeteg sportoló körében, például a Forma-1 világában is. Fernando Alonso is ezt viseli. Mindennek ellenére kijelenthető, hogy az Oakley szemüvegei nem csak sportolóknak ajánlottak. Hiszen hétköznapi használat esetén is szükség van az optimalizáltságra, mert sokkal biztonságosabb lesz tőle a közlekedés és a szemét is jobban kíméli, kevésbé terheli a napfény és a környezeti hatás.

Oakley napszemüveg Önnek is

Képzelje csak el, hogy az utcán sétál és magabiztosnak, kiegyensúlyozottnak érzi magát. Vehet egy mély levegőt, mert végre megtalálta azt, amit keresett és jó érzés a bőrében lenni, kilépni a világba.

Habár ehhez egy adag önbizalom is kell, az Oakley napszemüveg hozzásegítheti. Mert a márka Önnek is tartogat stílusos modelleket. Hisz sokszínű formavilága, megjelenése, kivitelezése és színösszeállítása között megtalálja azt, amire szüksége van. Akár sportoláshoz keres napszemüveget, akár az extrát kedveli vagy éppen beépítené mindennapjaiba a divatos eleganciát.

Amennyiben ezek után szeretne saját szemével meggyőződni az Oakley napszemüvegek nélkülözhetetlen tulajdonságairól, klikkeljen ránk, és tekintse meg kínálatunkat.

argep.hu borgun_hu