BLOG

Szemproblémákat is jelezhet a szédülés és a fejfájás

2023.05.05 07:30
Webszemüveg
Szemproblémákat is jelezhet a szédülés és a fejfájás

Manapság már olyannyira megszokottá vált sokak számára a fejfájás és a szédülés, hogy gyakran nem is foglalkoznak vele. Ha Ön is közéjük tartozik, bizonyára ismeri a „stresszes időszak”, „frontok” és a „túl sok rohanás” kifejezéseket, amikkel elfedi a gondokat. Habár valóban eredményezhet fejfájást és szédülést mindhárom említett helyzet, ugyanakkor általában más áll a háttérben. Mutatjuk, mi utalhat arra, hogy látási nehézségei vannak.

Sokszor hangsúlyozzuk bejegyzéseinkben, hogy érdemes figyelmet fordítania szeme egészségére is, és időről időre kivizsgáltatnia magát. Ez hatványozottan igaz akkor, hogy folyamatosan vagy időszakonként intenzíven tapasztalja a fentebb megnevezett tüneteket. Mivel a látás nagy kincs, ám éppen a szemünkre jellemző, hogy baj esetén gyorsan romolhat az állapota, és akár maradandó módon is károsodhat. Így szüksége lehet szemüvegre, kontaktlencsére vagy akár szemműtétre is.


Néhány betegség, amire fejfájás és szédülés visszavezethető
Ha Ön egyébként is visel szemüveget, valószínűsíthető, hogy erősebb dioptriára lesz majd szüksége. De emellett is számos okot felsorolhatunk, ami kellemetlen tüneteket okoz. Például makula degeneráció, zöld hályog vagy szemizom gyengeség. Ezeket szerencsére lehet orvosolni szemészeti beavatkozással vagy szemüveggel.

Természetesen az is lehetséges, hogy nem szemgond áll fenn. Ezért érdemes komolyan venni a kivizsgáltatást, és háziorvoshoz fordulni, hogy megbeszéljék a továbbiakat.

Ha megelőzné a szemproblémákat
Ha megelőzné a látásromlással járó gondokat, célszerű néhány dologra odafigyelnie. Példának okáért a testmozgásra és a vitaminban -, valamint nyomelemben gazdag táplálkozásra. Emellett, ha sokat használja okos eszközeit, vagy számítógépes munkával foglalkozik, és ideje nagy részét képernyők előtt tölti, javasoljuk a gyakori monitorszünet (óránként kb. tíz perc) beiktatását.

Vezetéskor, szabadban tartózkodáskor pedig használjon minőségi, eredeti márkás, UV-szűrővel ellátott, és lehetőleg polarizált lencsés napszemüveget.

Ha megbízható helyről szerezné be új modelljét, nézzen körül webáruházunk széles kínálatában!

argep.hu borgun_hu