BLOG

Látáskárosodást okozhatnak a bóvli napszemüvegek

2021.09.10 10:00
Webszemüveg
Látáskárosodást okozhatnak a bóvli napszemüvegek

Bár a legtöbb ruhaüzletben kapható napszemüveg utánzat elképesztően jól néz ki, és roppant csábító a pár ezer forintos áruk, potenciális veszélyforrást jelentenek a látására.

Tudta, hogy a divatos márkák gyártóinak a nagy része nem az eladott ruhadarabokon szerzik meg a profitjuk jelentős részét? A legtöbb márka trendi kiegészítők – parfümök, sálak, órák, bizsuk és fröccsöntött napszemüvegek – eladásával szerzik a bevételük nagy részét.

 

Ez látszólag mindenkinek előnyös, hiszen egy csinos ruha mellé mindig jól jön egy-két extra kiegészítő a bámulatos megjelenéshez. Ez jó a vevőnek és hasznos az eladónak. A napszemüvegekkel kapcsolatosan viszont van egy rossz hírünk.

 

Bár a legtöbb ruhaüzletben kapható napszemüveg utánzat elképesztően jól néz ki, és roppant csábító a pár ezer forintos áruk, potenciális veszélyforrást jelentenek a látására.

 

Hogy miért is?

 

Egy ’bóvli’ napszemüveg egyszerűen nem látja el az eredeti funkcióját.

 

Napszemüveget alapvetően azért viselünk, hogy megvédje a szemet a nap káros UV sugárzásaitól és a fényvisszaverődéstől, de sajnos nem minden napszemüveg teljesíti a velük szemben támasztott legalapvetőbb elvárásokat.

 

Íme 3 ok, hogy ne vásároljon bóvli napszemüveget

 

1# A bóvli napszemüvegek rontják a szem egészségét

Egy napszemüveg legalapvetőbb feladata, hogy védelmet nyújtson a szembe jutó nap káros UV sugárzásaival szemben. Amennyiben ezek a káros hatások nincsenek blokkolva, nagyobb az esélye a különféle szembetegségek kialakulásának.

A védelem nélküli szemüvegek káros hatásait vizsgálva sokkoló eredményre jutottak a szakemberek.

A bóvli napszemüvegek nem, hogy csak nem képesek blokkolni az UV sugarakat, de fokozhatják is a szem károsodását, mivel a pupillák kitágulnak és az átlagosnál jóval több fényt nyelnek el.

 

2# A bóvli helyett a semmi is jobb

Sokan tévesen azt gondolhatják, hogy minél sötétebb egy napszemüveg lencséje, annál jobban véd a nap káros hatásaival szemben. Gondolta volna? Ha egy sötét fekete napszemüveg lencséjén nincs UV védelem, nagyobb kárt okoz, mintha semmit sem viselne. Egy ilyen lencsétől ugyanis a pupillák jobban kitágulnak, így még több káros sugárzást nyel el a szem. Ez hosszú távon komoly látáskárosuláshoz vezethet. Ha mégsem tud ellenállni egy-egy divatos utánzatnak, válasszon világos lencséjű modellt, vagy csak hajráfnak használja.

 

3# Sohasem kapja meg ugyan azt a minőséget

Olcsó húsnak híg a leve, és ez igaz a tervezői utánzatokra is. Egy minőségi napszemüveg nem csak a kiváló és biztonságos lencséjéről ismerhető fel. Kényelmes a kialakítása, könnyű, de strapabíró a kerete, tartós. Az eredeti márkás napszemüvegek különféle tesztelések során esnek át, hogy akár hosszú éveken át kiszolgálják a használóját. Egy filléres utánzat sohasem hozza ezt a minőséget.

 

Tudjuk, hogy a kasszáknál várakozva nehéz ellenállni a sok csinos, hívogató és olcsó kiegészítőnek, de mielőtt megvenné és használatba helyezné őket, vegye figyelembe a fenti érveket.

 

Webáruházunkban több ezer csinos, biztonságos és eredeti napszemüveg közül könnyedén összeválogathatja a kedvenc modelljeit. Látogasson el a webshopba, és használja ki a gyors, könnyű rendelést és az akciós árakat!

argep.hu borgun_hu