BLOG

Így tisztítsa hatékonyan napszemüvegét

2022.10.21 07:30
Webszemüveg
Így tisztítsa hatékonyan napszemüvegét

Amikor megvásárolja új, stílusos napszemüvegét, egészen biztosan elégedett vele, és az is biztos, hogy szeretné még sokáig nagyszerű állapotában élvezni kedvenc kiegészítőjének viselését és áldásos hatásait. Ám ez csak úgy valósulhat meg, ha vigyáz a modellre. Talán nem is gondolná, de rengeteget számít, mivel és hogyan tisztítja, miként veszi fel és hol tárolja a szemüveget.

 

Írásunkban ehhez sorakoztatunk fel néhány hasznos praktikát.

Mikroszálas kendő és szemüvegtisztító spray

A legcélszerűbb mikroszálas törlőkendőt használni, mert ezt praktikusan lehet tárolni, ráadásul gyorsan és egyszerűen tisztítja a napszemüveget. Tisztítás közben pedig nem okoz a lencsén sérüléseket, megóvja a modell tartósságát. Ennek köszönhetően az hosszú élethűvé válhat. Okos módszer még az összehajtott, szemüvegeket tisztán tartó, nedves törlőkendő. Tasakjából néhány pillanat alatt kibontható, egyszerűen használható, ráadásul káros anyagokat sem tartalmaz.

 

Emellett érdemes táskában vagy autóban tartani egy-egy szemüvegtisztító sprayt is. Mert ezek a speciális tisztítófolyadékok könnyedén elbánnak a komolyabb szennyeződésekkel, miközben ugyancsak kímélik a lencsét. Optikusnál, látszerész üzletekben könnyűszerrel beszerezhetők, nem foglalnak nagy helyet és utazáshoz is tökéletesek.

 

Langyos, mosogatószeres víz

Az otthoni, alapos tisztításra létezik egy régi, jól bevált módszer, ami szintén hasznosnak bizonyul. Ez nem más, mint a mosogatószeres, langyos víz.

 

A tisztítás menete nagyon egyszerű. Tiszta kézzel habosítson fel egy kevés mosogatószert ujjai között, majd vigye fel a szemüvegre és oszlassa szét a lencsén. Ezt követően mossa le bő vízzel, majd törölje át a szemüveget mikroszálas törlőkendővel.

 

Amennyiben ezt a módszert választja, kerülje az olajos és zsíros hatású, ápolószappanokat, mert, ami a kezének jót tesz, az károsíthatja a lencsét és a szűrőrétegeket is. Éppen emiatt sose törölje pólóba, sálba, hétköznapi használatú rongyba napszemüvegét. Ezek az eszközök ártalmatlannak tűnhetnek, de karcolásokat okozhatnak. Így csökkentve a napszemüveg védelmének hatásfokát és élettartamát.

 

Hogyan tárolhatja megfelelő módon a napszemüveget?

A tárolás legalább olyan fontos napszemüvegvédő szempont, mint a tisztítás. Hiszen rosszul tárolva a lencse ismételten csak karcolódik, a keret elgörbülhet vagy teljesen el is törhet.

 

Azért, hogy megelőzhesse a bajt, már rögtön napszemüvegvásárláskor válasszon a modell mellé egy szemüvegtokot, melyben elteheti a modellt, ha éppen nem használja. A tokok csak kis helyet foglalnak, megférnek az autóban, táskában, éjjeli szekrényen. Ráadásul ma már szinte minden tok úgy van kialakítva, hogy a szemüveg mellé, kényelmesen bele lehessen hajtogatni a mikroszálas törlőkendőt is.

 

A napszemüveget sose süllyessze tok nélkül a táskájába, ne hagyja lencsével lefelé fordítva az asztalon. Ágyon, széken, fotelban vagy földön pedig semmiképpen se felejtse. Hiszen ott a legkönnyebb rálépni vagy ráülni, aminek következtében szinte biztos, hogy megsérül még a legjobb minőségű modell is.

 

Összegzésként tehát elmondható, ha azt szeretné, hogy napszemüvege hosszú életű legyen, mindig tokban hordja, mikor éppen nem viseli. és tisztítsa mikroszálas törlőkendővel vagy spray segítségével.

 

Amennyiben mégis úgy érzi, hogy szívesen megajándékozná magát egy divatos, új darabbal, látogasson el webáruházunkba, hiszen ott biztosan megtalálja az Ön számára tökéletes modellt.

argep.hu borgun_hu