BLOG

Ha sötét színű lencse, akkor csakis minőségi napszemüveg…

2023.03.17 07:30
Webszemüveg
Ha sötét színű lencse, akkor csakis minőségi napszemüveg…

Amennyiben arra számít, hogy ebben a cikkben megpróbáljuk meggyőzni, hogy minden sötétlencsés szemüveg minőségi, téved! Pontosan arra szeretnénk felhívni a figyelmét, hogy jól gondolja át, honnan vásárol, ha a fekete vagy sötét lencsék szerelmese. Mert ezek akár veszélyeket is rejthetnek magukban.


Ám aggodalomra semmi ok, mert írásunkban megmutatjuk, hogyan kerülheti el a bajt, és mire figyeljen, ha napszemüveget választ.

Ahogy azt szinte minden bejegyzésünkben hangsúlyozzuk, kiemelten fontos, hogy óvja látását, és jó minőségű napszemüveget válasszon, méghozzá ellenőrzött helyről. A tavaszi és nyári időszakban ezt még inkább jó szem előtt tartani, mert hajlamos lehet elfeledkezni arról, hogy látását nem csak az öregedés vagy a veleszületett szembetegségek károsíthatják. Ősi ellenség a fény és az UV sugárzás is, amik ellen csakis a kiváló minőségű napszemüveg nyújthat védelmet. A divatnak pedig sosem szabad az egészség kárára válnia.


Sötét színű lencse: óv vagy károsít?
Mindnyájan szeretünk stílusosan, jól kinézni. Még azt is megengedjük magunknak – sőt sokszor elvárásként könyveljük el – hogy felhívjuk az urak vagy a hölgyek figyelmét, és a csábításért sok mindent megteszünk. Jó néhányan eszközként használják erre a napszemüvegüket is. Ezért elsődleges szempont lesz a stílus. Egy sötétlencsés modell pedig egyenesen tökéletes opciónak tűnhet. Hiszen képes kihangsúlyozni az arcot, ugyanakkor titokzatosságot és magabiztosságot sugall. Ugyanakkor érdemes megemlítenünk, hogyha lemond a minőségről és a bóvli darabok mellett teszi le a voksát, többet árthat szemének, mint gondolná.


Ugyanis a fekete vagy sötét színű lencsével ellátott napszemüvegek, amellett hogy kímélik a látást, megváltoztatják a fényviszonyokat, és a sötétebb árnyalatok miatt a pupilla kitágul. Ami egyben azt is jelenti, hogy több fény kerülhet a szembe. Ezzel abban az esetben nincsen semmi probléma, ha a szemüveg eredeti és márkás. Mert e modelleket szabványoknak megfelelően, kiemelkedő minőséggel, odafigyeléssel és természetesen magas UV-védelemmel látják el. Vagyis a napszemüveg gondoskodik látásáról, mert szűri a sugarakat.


Ám, ha Ön elfeledkezik a minőségről, mint nélkülözhetetlen tulajdonságról, fennáll a veszélye, hogy a kiválasztott modell nem kapott UV-szűrőt. Ekkor a sugarak szűrés nélkül jutnak a szembe és károsíthatják a látást.


Hogyan válasszon jól?
Ahogy azt már említettük, vásároljon ellenőrzött boltból vagy weboldalról. Emellett rendelés előtt ellenőrizze a webáruház adatait, hogy meggyőződjön arról, a honlap nem átverést kínál. Ha biztosra akar menni, klikkeljen webshopunkra, mert nálunk csakis eredeti termékeket talál.
Azért, hogy megkönnyítsük dolgát, szeretnénk néhány közkedvelt márkát figyelmébe ajánlani, amik kínálatában természetesen feketelencsés modelleket is talál.


Ilyenek például a Carrera, a Retro, az Aboriginal, a Heavy Tools, a Ray-Ban, PolarGlare, Ozzie, Polaroid vagy a Guess is. Modelljeik között könnyedén megtalálhatja azt, amire vágyik.


Jó keresgélést kívánunk! Kérdés esetén forduljon hozzánk bizalommal.

argep.hu borgun_hu