BLOG

Ősszel is stílusosan: napszemüveggel

2022.09.14 07:59
Webszemüveg
Ősszel is stílusosan: napszemüveggel

Amennyiben eddig kételkedett volna abban, hogy egy napszemüveg ősszel - és télen is - hasznos lehet, engedje meg, hogy ebben a cikkben eloszlassuk kétségeit. Ugyanis a hűvösebb időkben igazán divatos kiegészítővé válhat a napszemüvege, ha jól választja ki. Emellett pedig teljes természetességgel védi a szemét a káros UV-sugárzástól és az időjárási viszontagságoktól.

Ha két legyet ütne egy csapásra, és nem akar lemondani a divatról a védelem javára, érdemes körültekintően, megbízható helyen keresgélnie. Lássuk tehát, mit is tartson szem előtt vásárláskor.

Védelmi szempontok
Sokszor hangsúlyozzuk, hogy látása érdekében, válasszon minőségi UV400-as és polarizált napszemüveget, hiszen így adhatja meg szemének a megfelelő védelmet. Ám ha azt gondolná, hogy erre csak nyáron, erős napsütésben van szüksége, sajnos téved. Mert az UV-sugárzás minden évszakban jelen van. Még ősszel és télen is. Ráadásul az őszi és téli fényviszonyok sem egyenlítődnek ki jól minőségi napszemüveg nélkül például autóvezetés közben. Ezért ősszel is törekedjen a minőségi modellek beszerzésére, és ne elégedjen meg az olcsó, ám sokszor bóvli termékekkel.

Az ősz, mint lehetőség a saját stílus megélésére
Habár az ősz sokak számára melankóliát hoz, mert a lehulló levelek az elmúlásra, szomorúságra és bizonytalanságra emlékeztetnek, valójában ez az időszak is gyönyörű, és az ősz a legszínesebb évszakunk. Jóllehet már megéri beszerezni egy-két melegebb ruhadarabot is, ebben a néhány hónapban, még könnyen és stílusosan lehet öltözködni. Szettjeit egyszerűen feldobhatja egy sállal, sapkával vagy bakanccsal. Színes öltözékét vagy éppen szürkés hangulatát pedig ellensúlyozhatja vagy megkoronázhatja egy napszemüveggel. Az ősz tehát rengeteg lehetőséget kínál arra, hogy megélje saját stílusát, éppen azért, mert jó néhány ruhadarabot kombinálhat. Az ilyenkor szívesen hordott színek közé tartozik a sárga, barna, bordó, kék és a lila is. Célszerű néhány fekete és szürke, valamint fehér ruhadarabról vagy kiegészítőről gondoskodni, mert azokhoz ugyancsak könnyű további szetteket választani.

A napszemüvegeknél is hasonló a helyzet. Hiszen kedvelt kiegészítők. Keretszíneket tekintve abszolút kedvencek azok, melyekbe a gyártók csempésztek némi sárgát, barnát, pirosat vagy vöröset.

A férfiak körében éppen ezért népszerű a Tommy Hilfiger TH 1602/G/S-71C IR modell vagy a Carrera 152/S-J5G-K1. Utóbbi az elegáns formavilága miatt is közkedvelt az őszies napokon. A nők esetében pedig továbbra is hódítanak az oversize keretek és a színátmenetes megoldások, melyekkel bohókássá és extravagánssá tehetik öltözéküket.

Továbbra is töretlen népszerűségnek örvendenek őszi szettek ékeként a fekete vagy a fehér keretek. A lencséket tekintve pedig inkább a szürke, zöld, barna, bordó és ugyancsak színátmenetes variációk a keresettek.
Ám, ha napszemüvegről van szó, szinte kötelező megemlíteni a keretének formáját. Ekkor pedig rögtön előkerülnek, főleg a hűvösebb idők sztárjaiként a geometrikus kivitelezések, illetve azok kombinációi.

Hogy Önnek éppen melyik áll jól, azt nem csak öltözködési stílusa, hanem arcformája is befolyásolja. Ha ehhez szeretne egy kis segítséget, olvassa el erről szóló bejegyzésünket.
Így már biztosan megtalálja majd az Önnek megfelelő őszi napszemüveget!

argep.hu borgun_hu