BLOG

Ilyen napszemüveg illik arcformájához

2022.07.20 08:06
Webszemüveg
Ilyen napszemüveg illik arcformájához

Ízlésének megfelelő napszemüveget nem mindig egyszerű választani. Hiszen amellett, hogy divatos és minőségi modellt érdemes beszerezni, jó ha kedvenc kiegészítője még egy fontos kritériumnak megfelel: illik arcának formájához. Ugyanis enélkül hiába stílusos a szemüveg, nem biztos, hogy előnyösen áll majd Önnek.

Írásunkban napszemüveg választási tippeket adunk különböző arctípussal rendelkező olvasóinknak, hogy bárki megtalálja a számára tetsző és valóban ideális darabot.

Amikor napszemüveget vásárol, mindenképpen ajánlott arra figyelnie - arcformától függetlenül is - hogy a szemüveg kerete ellenpontot teremtsen vonásaival, mert ennek segítségével hangsúlyozhatja arcának előnyeit.

Ehhez viszont jó, ha tisztában van azzal, mik arcának adottságai.

Ovális arcforma

Ha az Ön arcának típusa ovális, szemüvegviselés tekintetében szerencsés alkat. Hiszen az ovális forma az egyik legarányosabb arctípus, ráadásul általában az ovális arcú emberek vonásai nem túl kemények. Így szinte bármilyen napszemüveget hordhat. Jól fog állni Önnek a kerek keret, a pilóta forma, a macskaszem típusú napszemüveg és a szögletes vagy téglalap alakú keret is.

Egyetlen egy tanácsot kell csak megfogadjon: ne válasszon túlságosan széles keretet. Kerülje az extra méretű darabokat, mert azok szélesítik arcát. Viszont ha igazán elegáns akar lenni, figyelmébe ajánljuk a keskeny keretes megoldásokat.

Kerek arcforma

A kerek arcformát az előbb említett ellenpontos megoldáshoz hűen kiválóan lehet ellensúlyozni szögletes szemüveggel. Leginkább a teljes keretes modellek passzolnak jól viselőjükhöz, de félkeretes variációkkal sem árt kísérletezni. Ezek a szemüvegek karakteressé, határozottá teszik az arcot és magabiztos külsőt kölcsönöznek.

Amennyiben Ön eleganciát és kifinomultságot keres, érdemes felpróbálnia néhány keskeny keretes ovális formavilágú modellt is.

Webáruházunk készletéből Önnek javasoljuk például a Heavy Tools HT6800C női napszemüveget, férfi napszemüvegek esetén pedig például az OZZIE OZ 22:41 P6 sportos modellt. Természetesen mindezeken kívül is számos nagyszerű és eredeti napszemüveget talál kerek arcformához.

Szögletes arcforma

Szögletes arcához válasszon kerek, macskaszem, ovális, esetleg pilóta formájú szemüveget. Mert ezek a darabok lágyítják a szögletes forma kemény vonásait. Akár férfiaknak vagy nőknek való szemüveget keres, egészen biztosan nagyszerűen fest majd a választott modellben, ha figyelmet fordít a szögletes és kemény hatású geometrikus formák mellőzésére, és helyettük az előbb felsorolt kerek, ovális vagy pilóta kereteket választja.

Téglalap alakú arcforma

A nagy méretű, oversize szemüvegek igazán vagány külsőt kölcsönöznek azoknak, akik téglalap alakú arcformával rendelkeznek. Amellett, hogy ezek határozott és megnyerő megjelenést biztosítanak tulajdonosuknak, rendkívül divatosak. A 2022-es trend egyik legkeresettebb csoportjába tartoznak. Tehát egészen biztosan figyelemre méltó lesz szettje, ha extravagáns nagy keretet választ.

Szív alakú arcforma

A szív alakú arcforma jellegzetes, szemüvegválasztás szempontjából pedig, akárcsak az ovális arc, szerencsés típus, hiszen szinte bármilyen keret jól áll rajta. Ennek köszönhetően a szív alakú arccal rendelkező személyek kedvükre válogathatnak a divatosabbnál divatosabb keretek között.

A határozottan ívelt modellek karakteres megjelenése fiatalos külsőt kölcsönöz, a vékonyabb keretek pedig eleganciát adnak tulajdonosuknak.

Mivel erre az arctípusra széles homlok és keskeny áll jellemző, kifejezetten előnyösen mutat rajta az egyébként is minden stílusirányzatba illő aviator, azaz pilóta keret.

Reméljük, hogy összefoglalónk segít eldönteni, milyen szemüveget válasszon magának. Ha további érdekességeket szeretne megtudni napszemüvegekről, stílusról, trendről és szemének védelméről, kísérje figyelemmel blogunkat.

argep.hu borgun_hu