BLOG

Ezért vizsgáltassa meg szemét időről időre

2022.09.21 07:20
Ezért vizsgáltassa meg szemét időről időre

A szemvizsgálatok rendszeresítése nem csak azok számára fontos, akik dioptriás szemüveget viselnek, habár nekik hatványozottan oda kell figyelni látásukra. Ám egy-egy szemészeti vizsgálat sok mindenben a segítségére lehet, még akkor is, ha úgy érzi tökéletesen lát. Hiszen, mire észrevenné a hétköznapok során a problémát, már egészen sokat romlott szeme.

Írásunkban megmutatjuk, miért érdemes szemészhez mennie évente legalább egyszer.

A megelőzés mindennél többet ér
Az évente egyszer beiktatott, szakorvos által végzett ellenőrzések egyik legalapvetőbb pozitív velejárója természetesen a megelőzés. Ugyanis, ha Ön figyelmet fordít szeme egészségére és látására, emellett pedig nem hanyagolja el a szűrővizsgálatokat, még idejében észre lehet venni, és orvosolni a problémákat. Orvosa felírhat különböző készítményeket, vitaminokat, melyekkel erősítheti látóidegeit vagy mérsékelheti az esetleges fertőzések kialakulását. Persze a megoldás problémafüggő is. Viszont a lényeg mégis az, hogy amit idejében felfedeznek, azt tudják idejében kezelni, és mivel a legtöbb gond hamarabb alakul ki, mint, ahogy egy adott tünet jelentkezik, az egészségesnek tűnő szemen végzett vizsgálatok rendkívül előnyösen hatnak a későbbi kezelésekre, és gyógyulási esélyekre.

A szem állapota árulkodik az agyról
Szemének hogyléte többet elárul agyáról, mint azt gondolná. Hiszen a szem és az agy erős kapcsolatban, összeköttetésben állnak egymással.

Számos betegség vagy idegrendszeri eredetű probléma jelenik meg a szemben. mintegy tükörként. Ezért az agyi, idegrendszeri elváltozásokat is könnyebben felfedezik szemészeti ellenőrzések során. Nem hiába végez tehát például egy neurológus rutin szemészeti feladatokat is egy-egy állapotszemle alkalmával. Ha szükségét érzi, előzetes szemészeti kivizsgálást is kérhet, vagy előírhat a betegeknek.

A szemére minden nap szüksége van
A szemére minden nap nagy szüksége van. Nem csak azért, mert ennek köszönhetően lát, hanem például azért is, mert az befolyásolja az egyensúlyérzékét, a térérzékelését, a tájékozódását, de bizonyos esetekben az emlékezőképességét, sőt még a hallását is!

Éppen emiatt kell körültekintőnek, elővigyázatosnak lenni, ha látásáról, szeméről van szó.

Mit tehet még szeme egészségéért?
Ahogy azt már néhányszor megírtuk blogunkban, szeme egészségéért, a betegségek megelőzéséért nem csak vizsgálatokkal tehet. Ha rendszeresen mozog és egészségesen táplálkozik, vitaminban és nyomelemekben gazdag ételeket fogyaszt, látása meghálálja azt.

Minőségi napszemüveggel pedig felléphet a környezeti hatások, többek között az UV-sugárzás, a kellemetlen fényerő, a pollen és a por ellen.

Amennyiben megbízható helyről szeretne vásárolni, keresse fel webshopunkat, és válogasson kedvére márkás, eredeti kínálatunkból.

argep.hu borgun_hu