BLOG

Őrizze meg motivációját télen is

2022.12.09 07:30
Webszemüveg
Őrizze meg motivációját télen is

Télen sokan veszíthetnek motivációjukból, hiszen gyorsan sötétedik, didergőssé válik az idő, minden kicsit nehezebbnek tűnik. Ha Ön is a téli vacogók táborát erősíti, alkalomadtán elgondolkodhat azon, hogyan tartsa meg vagy szerezze vissza motivációját a téli hónapokban.


E rövid írásunk ebben igyekszik segíteni Önnek. Lássuk hát, miként őrizheti meg jókedvét és tettre készségét a hidegben is.

Télen se feledkezzen meg szeretteiről és önmagáról


Az első és egyik legfontosabb dolog, hogy a kissé melankolikus és fázásra okot adó időben se feledkezzen meg szeretteiről és önmagáról. Ilyenkor is érdemes beiktatni néhány délutáni vagy hétvégi programot, ami színt visz a mindennapokba. Egy-egy kávé, közös filmezés, séta a karácsonyi vásáron még jobban tud esni ebben az időszakban. Mert testileg-lelkileg felmelegedhet mindenki.


Ügyeljen, hogy eleget mozogjon


Télen, ha lehet még nagyobb szüksége van a testnek a mozgásra, mert képes ellustulni a szervezet és emiatt sok értékes pillanattól, egészséges esélytől eshet el. Ezért, ha teheti ezekben a hónapokban is mozogjon. Bármi jól jöhet, amit szeret végezni, akár egy kis séta, futás vagy edzés az edzőteremben. Netán úszás, hiszen sok uszodában már gyógyvizes melegedésre is lehetőség van edzés után.


Amennyiben pedig szereti a téli sportokat, nyitva áll Ön előtt a világ. Mert ilyenkor a legjobb síelni, havas extrém sportokat végezni. Ezekhez persze szükséges némi bátorság, elszántság, határozottság és megfelelő felszerelés, például síszemüveg, de az élmény magáért beszél.
Ha inkább csak a természetet csodálná, akkor is hívják a hegyek vagy az erdők.


Ekkor hatékony leginkább az önfejlesztés


Ha van az életének vagy a munkájának olyan területe, amit szívesen fejlesztene, esetleg önismeretre volna szüksége vagy új készségeket sajátítana el, erre az unalmas téli órákban lesz a leginkább ideje. Kihasználhatja az idejét és eltölthet néhány estét érdekes szakkönyvek társaságában vagy részt vehet tanfolyamokon is.

Akkor is jó eséllyel találhat megoldást a gondolataira, gondjaira, ha terveket szőne, stratégiát állítana fel jövőjére nézve. Hiszen ezeket az olykor ingerszegénynek tűnő pillanatokat kitűnően ki lehet tölteni hasznos tevékenységekkel.


Hangolódjon az ünnepekre


A december telis-tele van meghitt alkalmakkal. Érkezik a karácsony és a szilveszter, ezekre pedig nem árthat időben felkészülni. Néhány kellemes dísz, gyertya vagy illóolaj nagyszerű hangulatot teremthet otthonában, amennyiben kedveli ezeket a kiegészítőket.


A család és a barátok pedig biztosan örömmel veszik a közös süteménysütést, kézműveskedést, netán az urak körében néhány férfiasabb, kikapcsolódást is szervezhetnek.


Télen is divatos maradhat


Bár hidegben egyeseknek még a stílusos öltözék kivitelezése is bonyolultabbnak tűnhet, hisz sokkal több ruhát kell felvenni, valójában a téli divat rengeteg fantasztikus lehetőséget és variációt tartogat.


Hogy csak néhány dolgot említsünk, egy kabát, sál, mellény, hosszú ing, stílusos sapka vagy bakancs, kifejezetten feldobhatja szettjeit és jól állhat szinte bárkinek. Ráadásul itt szükséges kiemelnünk, hogy hideg időben se feledkezzen meg minőségi és divatos napszemüvegéről, amit könnyen beszerezhet nálunk.


Ugyanis a napszemüvegek télen is hasznosak. Megvédik látását az UV-sugárzástól, enyhítik a hó okozta vakító fényt (hóvakságot) és segítenek felvenni a harcot a természet elemeivel szemben. Erről szóló blogcikkünkben bővebben is tájékozódhat, miért fontos a téli hónapokban is napszemüveget viselni.

argep.hu borgun_hu