BLOG

Így kímélje látását a mindennapok során

2022.11.04 07:30
Webszemüveg
Így kímélje látását a mindennapok során

Szemünk a mai, rohanó világban nagyon sok ingernek van kitéve. Hiszen rengeteg képernyővel, mesterséges fénnyel vagyunk körülvéve. Emellett a romló légszennyezettség és klímahelyzet sem tesz jót a látásunknak, hiszen példának okáért, egyre több a pollen. Ilyen körülmények között úgy érezheti, képtelenség kímélni a szemet. Ám mi adunk néhány megfontolandó tippet.


Ahhoz, hogy hatékonyan kímélhesse szemét, elképzelhető, hogy szüksége lesz némi változásra. De ezek apró lépések, amiket fokozatosan be lehet vezetni a hétköznapokba.

Aktív életmód


Aktív életmóddal egész szervezetét támogathatja, ehhez látása is hozzátartozik. Hiszen, amint mozgásba lendül, teste energiát termel, ami megszakíthatja az okos eszközök okozta mókuskeréknek tűnő hatásokat. Már napi 20-30 perc sétával könnyíthet életén, mert ennek köszönhetően hagyja regenerálódni testét.


Vitamindús táplálkozás
A szem regenerálódását a tápanyagban gazdag, vitamindús étkezés is elősegítheti. Az A, B, C és D-vitaminok, valamint az Omega-3-olajok, a cink és a lutein nélkülözhetetlenek a látás egészségének megőrzéséhez. Ezekhez pedig leginkább úgy juthat hozzá szervezete, ha Ön változatosan táplálkozik, mindennapossá téve a zöldség és gyümölcs fogyasztását is.


Szemének pihentetése


Másik fontos pillére látása kímélésének, hogy időközönként napközben is pihentesse szemét. Már az is sokat jelent, ha pár pillanatra hátradől és lecsukja szemét vagy, amennyiben ülőmunkát végez, monitor előtt néha távolabbra néz. Ezzel változtatja a távolságot, így máris harcba szállhat a szemfáradtsággal.


Tipp: Ha meg szeretné tudni, milyen praktikákat vethet be még szemfáradtság ellen, olvassa el egy korábbi cikkünket, ide kattintva.


Ám amennyiben valóban élete része a folyamatos ülőmunka, érdemes felállnia óránként 5-10 percre, mert úgy az egyéb egészségkárosodásokat is mérsékelheti, mint például derékfájás, fejfájás, stb.


Eszközszünet


Fontos szempont az is, hogy legalább néhány órát szüneteltesse a számítógépek és okoseszközök használatát naponta. Mert ebben az időben tudja magát kipihenni az agya és a szeme. Bár a 21. században ez a lépés kifejezetten nehezen megoldhatónak tűnik, mégis szinte nélkülözhetetlen a túléléshez. Ezért javasoljuk, hogy a kütyüzés helyett olykor válasszon alternatív megoldásokat, mint szabadtéri program, kirándulás, sportolás, kreatív tevékenységek vagy bármi, amit kedvel és a hobbijának mondhat.


Napszemüveg


A minőségi napszemüvegek használata rendkívül jó hatással lehet látására, ugyanis megakadályozhatja, esetleg lassíthatja annak káros sugarak és fényviszonyok miatti romlását. Ne feledje otthon napszemüvegét, ha vezet, utazik, szabadtéren tartózkodik vagy vízpartra készül. Nem csak nyáron, hanem hűvösebb időben is.


Tipp: Webáruházunkban ellenőrzött, márkás és eredeti, UV-szűrővel ellátott modelleket talál.

argep.hu borgun_hu